Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Мутафчиев до Цачева: Отстранете Бинев или закрийте Комисията по култура

С такова ръководство този орган не само е ненужен, но и вреден за гилдията

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев - Мутафчиев до Цачева: Отстранете Бинев или закрийте Комисията по култура

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев

Да отстрани Слави Бинев от председателския пост в Комисията по култура и медии в парламента или да закрие комисията. Това предлага шефът на Съюза на артистите Христо Мутафчиев в писмо до на председателката на Народното събрание Цецка Цачева.

Вижте пълния текст на писмото:

Уважаема г-жо Цачева, позволявам си да се обърна към Вас в качеството Ви на Председател на Народното събрание на Република България. В този момент у нас се разразява ненужен скандал. Цялата театрална гилдия е настръхнала срещу нелепия избор за Председател на Комисията по култура и медии. Утвърдени творци стягат куфарите си за Терминал 2. Без да коментираме личностните качества на г-н Бинев, ние смятаме, че е крайно неприемливо за гилдията ни той да оглавява Комисията по култура и медии, независимо от обещанията, които дава.

И до този момент от тази комисия не сме почувствали бюджетна, законодателна или стратегическа подкрепа. В този вид и с такова ръководство тази комисия не само е ненужна, но и вредна за гилдията. Ако не можете по друг начин да ни подкрепите искането, моля предложете закриване на тази структура. Ние не знаем как се строи Южен поток, но със спестените средства от закритата комисия ще намерим начин да бъдем полезни на творците в България.

Самият аз не познавам парламентарните механизми, с които можете да помогнете, но се надявам всички с достойнство да разрешим ситуацията и ви призовавам за адекватно съдействие в рамките на вашите правомощия.“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg