Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Мутафчиев: Какво чакаш, Орешарски, унижават те!

Протакайки оставката, държавата спи, не функционира

Христо Мутафчиев е възмутен от унижението, на което се подлага премиерът Орешарски.  - Мутафчиев: Какво чакаш, Орешарски, унижават те!

Христо Мутафчиев е възмутен от унижението, на което се подлага премиерът Орешарски.

„Ако управляващите имаха грам чест, щяха да си подадат оставката!, – заяви днес пред „Площад Славейков“ Христо Мутафчиев, разпален от последните политически събития. – Не разбирам какъв е този инат у Орешарски, каква е тази липса на човешко достойнство да ти казват „Ще те махнем след няколко дена“ и ти да стоиш и да чакаш!

Какво е това търпение да чакаш да се цакат помежду си хора като Станишев, който не е имал един работен ден преди да влезе във властта, и Местан, назначен от Доган! Искам да видя момента, в който си подаде оставката Орешарски – къде ще го вземат на работа този експерт?!

На консултативния съвет при президента се обсъжда кога да бъдат изборите и според това тепърва ще се казва кога ще правителството ще подаде оставка! Това е сбъркана държава и все повече се сбъркваме! Сметките на Местан, че оставката ще бъде подадена точно 60 дни преди датата на предсрочните избори, е подигравка и цинизъм с целия български народ! Това доказва, че тези хора не са там, за да управляват държавата, а за да имат властта да крадат от държавата. За нищо друго!

Възмутен съм и от отказа на президента да назначи служебен кабинет! Откъде накъде ще каниш политическите сили от този парламент да го направят вместо теб – ами те вече доказаха, че не могат да управляват нормално! Президентът трябва да се замисли, че правейки тази грешка, той дава възможността още 60 дни да бъдем управлявани от някой, който иска да довърши кражбата на пари от разни проекти. Плевнелиев трябва да има смелостта да назначи реален нормален служебен кабинет.

Протакайки оставката на кабинета, държавата практически и фактически е спряла да функционира. Нито една институция не може да взима решения и да започне да работи, защото всеки един момент управляващите могат да подадат оставка. А никой не знае кога. Държавата ни бавно и тежко заспива. После много трудно може да бъде събудена“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg