POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мутафчиев: Ще направя всичко актьорите да си получат парите от сериалите!

Завеждам дело, ако се налага, твърди председателят на Съюза на артистите

Христо Мутафчиев обясни, че първо ще провери кой не плаща - Би Ти Ви или "Камера". - Мутафчиев: Ще направя всичко актьорите да си получат парите от сериалите!

Христо Мутафчиев обясни, че първо ще провери кой не плаща - Би Ти Ви или "Камера".

„Ще направя всичко актьорите да си получат хонорарите за сериалите, в които са играли!“ Това заяви пред „Площад Славейков“ председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

Актрисата Искра Донова първа разкри публично проблема и обяви намерението си да си търси правата докрай. (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА) Тя и още десетки актьори и хора с различни професии от екипите на „Фамилията“ и „Революция Z“ вече месеци наред очакват да им бъдат изплатени хонорарите. Излъганите подозират, че компанията на Димитър Митовски и Димитър Гочев „Камера“, която им дължи парите, се готви да обяви фалит, за да не им плати никога.

„Всеки български артист или творец трябва да получи хонорара, за който е положил труд. Аз ще подкрепя това тяхно право, особено ако са членове на Съюза на артистите! Винаги съм го правил и ще продължа да го правя, това е моята работа“, каза Мутафчиев, който също е играл в продукции на Митовски.

Той обясни, че първо ще провери в кого е проблемът – „Камера“ или Би Ти Ви не са платили, и след това ще предприеме действия. Ако в крайна сметка до плащане на хонорарите не се стигне, Мутафчиев обяви, че Съюзът на артистите ще заведе дело срещу виновника.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90