Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мутафова и Савидж филм фест

Българската комедийна звезда и американският актьор от „Коса“ с Наградата на София

Стоянка Мутафова под ръка с актьора от филма „Коса“ Джон Савидж. Снимки: Емил Георгиев - Мутафова и Савидж филм фест

Стоянка Мутафова под ръка с актьора от филма „Коса“ Джон Савидж. Снимки: Емил Георгиев

С награди за една родна и една световна знаменитост започна 21-ият „София филм фест“ на 9 март в зала 1 на НДК. В присъствието на столичния кмет Йорданка Фандъкова и директора на фестивала Стефан Китанов министърът на културата Рашко Младенов обяви носителят на Наградата на София – Стоянка Мутафова. За лека изненада на публиката грандамата на българския театър излезе придружена от американския актьор Джон Савидж.

„Получавала съм много награди, но тази ми е най-скъпата, защото е от моя роден град. Когато бях малка, го обичах, защото беше много зелен, а сега го обичам, защото не спира да расте. Иначе съм много добре, нищо ми няма, всичко отмина“, похвали се 95-годишната неостаряваща актриса.

След нея същото отличие бе връчено и на Джон Савидж, познат на българските зрители и целия свят с ролите си в „Ловеца на елени“ и „Коса“.

Джон Савидж получи Наградата на София от кмета Йорданка Фандъкова.

Преди премиерата на „Белгийският крал“ на сцената излязоха да го представят двамата режисьори Джесика Уудуърд и Питър Бросенс, които се оказаха фенове на българския фолклор. Като че ли специално за тях церемонията по откриването на „София филм фест“ завърши с фолклорни изпълнения с участието на Нина Николина и Калин Вельов.

Музикалното изпълнение бе с Нина Николина и Калин Вельов

Режисьорите на „Белгийския крал“ Джесика Уудуърд (в средата) и Питър Бросенс (до нея)

На откриването на „София филм фест“ бе и актрисата Анжела Недялкова.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg