Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Музеите на Фландрия отварят онлайн с екскурзоводи

Първата виртуална разходка е сред произведенията на Ян ван Ейк, включително Гентския олтар (линкове на английски и руски език)

Някои ценители успяха да видят изложбата „Ван Ейк„ Оптическа илюзия“ в музея в Гент и на живо, преди да бъде затворен заради пандемията. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Музеите на Фландрия отварят онлайн с екскурзоводи

Някои ценители успяха да видят изложбата „Ван Ейк„ Оптическа илюзия“ в музея в Гент и на живо, преди да бъде затворен заради пандемията. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Виртуални екскурзии сред творбите на фламандските художници предлага проектът „Stay at Home Museum“, иницииран от туристическия офис на Фландрия „Visit Flanders“.

Първият онлайн тур показва изложбата „Ван Ейк. Оптическа революция“ в Музея за изящни изкуства в Гент, която в момента е затворена заради пандемията. Преди да бъдат въведени ограничителните мерки, от 1 февруари до 12 март изложбата е била посетена от 160 хил. души, които са видели на живо прочутия Гентски олтар.

На 8 април бе проведена първата виртуална обиколка на залата на английски език. Днес от 19 ч. българско време ще бъде руската премиера на изложбата в реално време. Гид ще бъде кураторът на изложбата – изкуствоведът Тил Холгерт Борхерт.

Излъчването ще бъде с транслация на живо в страницата „Visit Flanders Russia“ във Фейсбук. При предварителна регистрация ще могат да бъдат задавани и въпроси.

През следващите седмици проектът ще бъде допълнен с виртуални обиколки из изложбите на Брьогел, Рубенс, Енсор…

Виртуалната разходка в изложбата на Ван Ейк от 8 април на английски език.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах