VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Музей на децата в САЩ премахва експонати на Майкъл Джексън

Искат да разказват истории за „хора с висок морал“

Майкъл Джексън през 2004 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Музей на децата в САЩ премахва експонати на Майкъл Джексън

Майкъл Джексън през 2004 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Големият Музей на децата в Индианаполис, САЩ, премахна експонатите на Майкъл Джексън от постоянната си колекция, съобщава директорът на институцията. Причината е документалният филм на Дан Рийд „Напускайки Невърленд“, в който двама мъже твърдят, че Краля на попа е злоупотребявал като деца с тях сексуално в продължение на години.

Шапка федора и бяла ръкавица, които Джексън носил по време на свой концерт, както и постер на музиканта с негов подпис, са отстранени от изложбеното пространство на музея, пише „Холивуд Рипортър“, позовавайки се на местния вестник „The Indianapolis Star“.

Директорът на музея Крис Карън не коментира премахването на конкретните експонати, но казва, че иска музейните единици да разказват истории за „хора с висок морал“.

Документалният филм на НВО „Напускайки Невърленд“ е за две момчета – Джеймс Сейфчък и Уейд Робсън, които разказват за секстормоза на Джексън с тях, когато двамата били на по 7 и 10 години. Обвиненията в сексуален тормоз висят над певеца през по-голямата част от звездната му кариера – през 2005 г. музикантът е оправдан от съда по делото за педофилия. Майкъл Джексън почина през 2009-а, но днес обвиненията са по-детайлни от всякога.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

„Като най-големия детски музей в света, ние сме по-чувствителни за съдържанието си за публика от повечето музеи – обясняват от институцията. – От предпазливост и в отговор на противоречията около филма на HBO, наречен „Напускайки Невърленд“, който включва директни обвинения в злоупотреба с деца, ние отстранихме тези експонати, докато внимателно обмислим ситуацията в нейната цялост.“

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Дребни работи