Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Музейко“ с награда за принос в обучението на деца

Отличие за изграждането и развитието на STEM среда

Мирослав Боршош прие наградата от името на „Музейко“. Снимка: Дирекция „Култура“ - „Музейко“ с награда за принос в обучението на деца

Мирослав Боршош прие наградата от името на „Музейко“. Снимка: Дирекция „Култура“

„Музейко“ получи наградата „За принос в изграждането и развитието на STEM среда за деца“, връчвана от „КиП Адвъртайзинг“, издател на справочника „София и Софийска област – бизнес, култура, туризъм“. Отличието за детския научно-образователен център бе прието от Мирослав Боршош, заместник-кмет по култура, образование, спорт и младежки дейности на Столичната община.

Призът беше връчен на ежегодната церемония, на която се отличават кметове на общини и райони за особен принос в развитието на София и Софийска област. Критериите, от които Комисията за номинациите към „КиП Адвъртайзинг“ се ръководи, са провеждането на успешни политики и прилагането на добри практики в направленията бизнес, култура и туризъм.

STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) обучението е фокусирано върху наука, технологии, инженерство и математика. Чрез методиката му учениците вземат участие в експерименти, биват насърчавани да споделя идеите си и да допринасят за развитие на групови проекти, насочени към опознаване на света около тях.

„STEM образованието е важно за децата, но ние сме длъжници на българските учители в обучението им и подготовката пред предизвикателството да подготвят децата ни за това, което ги очаква в дигиталния свят – благодари Боршош. – Дигиталната култура е нова област, непозната за мнозина от нас, и е истинско изпитание за родители и учители как ще въведем децата си там. Радвам се на тази награда, защото в „Музейко“ работим упорито за въвеждането на децата ни в STEM света!“

Призът за „Музейко“ идва половин година, след като „Америка за България“ подари културната институция на Общината. От фондацията предоставиха и 300 хил. лева в допълнение към общинския бюджет и поискаха единствено да се запази дейността на научно-образователния център.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg