Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Музика и рядко показвани шедьоври в Третяковската галерия

За фестивала Vivarte ще бъдат извадени платна, които почти не са виждани от публиката. Кои ще са те? Още е тайна

Всяка вечер в продължение на шест дни в залата на Врубел в Третяковската галерия ще се състоят концерти и ще бъде показвана различна картина от фонда на музея. Снимка: БГНЕС/ЕПА, Архив - Музика и рядко показвани шедьоври в Третяковската галерия

Всяка вечер в продължение на шест дни в залата на Врубел в Третяковската галерия ще се състоят концерти и ще бъде показвана различна картина от фонда на музея. Снимка: БГНЕС/ЕПА, Архив

Третяковската галерия ще покаже шест рядко излагани шедьовъра в рамките на първия международен фестивал на камерната музика Vivarte, който ще се проведе в Москва между 29 май и 5 юни, съобщава Лента.ру.

Всяка вечер в продължение на шест дни в залата на Врубел в Третяковската галерия ще се състоят концерти и ще бъде показвана различна картина от фонда на музея. Сътрудници на галерията  ще разказват за картината, а музикантите ще споделят с публиката своите впечатления преди да изпълнят произведения, които ще станат своеобразни саундтракове към платната.

Кои точно ще бъдат живописните произведения, както и имената на техните автори няма да бъде разгласявано  до самите концерти.

Освен това,  билетите за концертите в рамките на фестивала ще дават и право на безплатно посещения на основната експозиция.

Във Vivarte ще участват  Вилде Франг (цигулка, Норвегия), Итамар Голан (пиано, Израел), Щефан Владар (пиано, Австрия), Аркадий Шилклопер (валдхорна, Русия), Юлиан Рахлин (цигулка, Австрия), а също Григорий Ковалевский (контрабас, Русия), Алексей Горибол (пиано, Русия), Татяна Куинджи (сопрано, Русия) и много други. Виолончелистът Борис Андрианов е автор на идеята и художествен ръководител на фестивала.

Във финалния ден на Vivarte, 5 юни, ще се състои и поредица от улични концерти: участниците  ще се отправят на пешеходен поход към старата сграда на Третяковската галерия и по пътя ще изнесат няколко импровизирани мини-концерта.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах