Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Музика на Йохан Себастиан Бах и синовете му в столичната католическа църква

Три концерта с вход свободен до края на май в София

„Софийски солисти“ ще изнесат два концерта до края на май при вход свободен. Снимка: Василка Балевска - Музика на Йохан Себастиан Бах и синовете му в столичната католическа църква

„Софийски солисти“ ще изнесат два концерта до края на май при вход свободен. Снимка: Василка Балевска

Три концерта с вход свободен предстоят за любителите на класиката до края на месец май. Първият е на необичайна сцена – Католическата църква „Свети Йосиф“ в центъра на София, с участието на Камерен ансамбъл „Софийски солисти“ под диригентството на проф. Пламен Джуров

Озаглавен „Й. С. Бах и неговите синове“, концертът в католическата обител ще се проведе на 19 май от 19 ч. Ще прозвучат произведения на Йохан Себастиан Бах и Йохан Кристиян Бах с главен герой цигулката. Солисти са цигуларите Ивайло Данаилов, Йордан Димитров и Евгени Николов.

На 26 май „Софийски солисти“ ще излязат на сцената на Централния военен клуб. В програмата на събитието „Места“ ще бъдат представен най-новият, едноименен албум на кавалджията Живко Василев, съдържащ неговите „музикални пътеписи“ от България и света, разказани с езика на джаза, фолклора и класиката. Освен Василев, солисти са още Борислав Петров (ударни), Михаил Иванов (контрабас, бас китара) и Димитър Горчаков (пиано), които ще изпълнят откъси от негови произведения. Началото е в 19 ч., входът е свободен, но зрителите може да гарантират местата си с предварително попълване на онлайн формуляр.

Военният клуб ще даде сцена и за третото събитие – концерт на струнен квартет „Големинов“. На 29 май от 19 ч. четиримата музиканти ще излязат пред публиката, за да изпълнят творби на Любомир Пипков и Цезар Франк. Специално участие ще има пианистката проф. Милена Моллова.

И трите концерта са организирани от Общински културен институт „Красно село“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg