Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Шведи изобретиха музикална машина с топчета, умопомрачителна (видео)

Изглежда като родена от фантазията на художника на „Пришълеца“ ХР Гигер

Инструментът е като създаден от някой, който си е изгубил топчетата. Всичките 2 хиляди. - Шведи изобретиха музикална машина с топчета, умопомрачителна (видео)

Инструментът е като създаден от някой, който си е изгубил топчетата. Всичките 2 хиляди.

Шведската група „Винтеготан“ е създала невероятен нов музикален инструмент, наречен „Марбъл машийн“ или Машина с топчета, който вече е събрал над 16 милиона гледания в ютюб.

Как звучи той? Вече сме имали пеещ кактус, 3D-принтирани цигулки и зеленчуков оркестър, а ето и Машината с топчетата.

Изглежда като нещо, родено от фантазия на художника на „Пришълеца“ ХР Гигер – или като органа от скелети в „Дяволчетата“ – само че инструментът на шведската банда „Винтеготан“ наистина работи, като звученето му е отчасти на латерна, отчасти амбиънт електроника…, когато звукът на хилядите падащи метални топчета го задвижи, отбелязва Би Би Си.

Конструиран от шведския музикант Мартин Молин и заснет от Ханес Кнутсон, този инструмент ще е като у дома си както в камерен оркестър, така и в зала за пинбол игри. И тръгва на турне с „Винтеготан“ от 12 май.

С бас барабан, чинели и зъбни колела, които се задвижват като в електроцентрала на въглища, той има умопомрачителна, но все пак красива визия, на някой, който си е изгубил топчетата. Всичките 2 хиляди.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg