Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Шведи изобретиха музикална машина с топчета, умопомрачителна (видео)

Изглежда като родена от фантазията на художника на „Пришълеца“ ХР Гигер

Инструментът е като създаден от някой, който си е изгубил топчетата. Всичките 2 хиляди. - Шведи изобретиха музикална машина с топчета, умопомрачителна (видео)

Инструментът е като създаден от някой, който си е изгубил топчетата. Всичките 2 хиляди.

Шведската група „Винтеготан“ е създала невероятен нов музикален инструмент, наречен „Марбъл машийн“ или Машина с топчета, който вече е събрал над 16 милиона гледания в ютюб.

Как звучи той? Вече сме имали пеещ кактус, 3D-принтирани цигулки и зеленчуков оркестър, а ето и Машината с топчетата.

Изглежда като нещо, родено от фантазия на художника на „Пришълеца“ ХР Гигер – или като органа от скелети в „Дяволчетата“ – само че инструментът на шведската банда „Винтеготан“ наистина работи, като звученето му е отчасти на латерна, отчасти амбиънт електроника…, когато звукът на хилядите падащи метални топчета го задвижи, отбелязва Би Би Си.

Конструиран от шведския музикант Мартин Молин и заснет от Ханес Кнутсон, този инструмент ще е като у дома си както в камерен оркестър, така и в зала за пинбол игри. И тръгва на турне с „Винтеготан“ от 12 май.

Америка за България

С бас барабан, чинели и зъбни колела, които се задвижват като в електроцентрала на въглища, той има умопомрачителна, но все пак красива визия, на някой, който си е изгубил топчетата. Всичките 2 хиляди.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах