Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Музикална зоологическа градина на „София филм фест“

Земетръс от саундтраци в зала Мати

Мимо Морски ще забавлява парти животните на  "София филм фест" на 11 март в зала "Мати". - Музикална зоологическа градина на „София филм фест“

Мимо Морски ще забавлява парти животните на "София филм фест" на 11 март в зала "Мати".

Освен за киноманите, на „София филм фест“ е помислено и за меломаните. Столичната зала „Мати“ ще е в състояние на земетръс между 6 и 12 март от партитата от PartyZoo. Музикалната седмица включва вечери с Jeremy?, Top Stoppers и Swing Revival Collective и много други. Началният час на всички събития е 22, с изключение на суинг купона на 12 март, който ще започне още в 21 ч.

Откриващото парти в петък вечер ще водят диджеите от 1000 names. Следващата тематична вечер не задава въпроси, а категорично „черпи“ посетителите с музиката на Matti D с Jeremy?. След успеха на видеото им Fake Fruit, Ерсин Мустафов, Ташо Колев, Росен Ватев и Емо Бонев си завоюваха позицията на една от най-перспективните алтернативни български банди.

Любителите на качествен хип-хоп няма как да пропуснат и гласа на Йоко и The Top Stoppers, които излизат пред публиката на 8 март. От 2012 г. насам Пиро, Йоко, Фийл и Уош не признават граници в стила.

В понеделник, 9 март, Party ZoO продължава със заряд от фънк, суинг и етно от Acoustic Corporation. Шестимата музиканти, чието турне е в разгара си, предлагат акустични пътешествия, закачлива брас секция и грууви бас линии, съчетани с еклектични барабани.

На 10 март Петър Чухов, Елена Пенева, Иван С. Вълев и Гриша Маникатов от LaText ще обстрелват публиката с рок поезия.

Музикалната програма на кинофестивала продължава на 11 март с Мимо Морски и „Аматьорите“. Ден по-късно за финала на Party ZoO излизат  Swing Revival Collective, които не жалят феновете на суинга.

Входът за „зоологическата музикална градина“ във Фестивалния център Matti D е свободен за всички киномани, които представят билет, акредитация или покана за „София филм фест“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg