Софийска филхармония МЕГАБОРД

Музикалните вечери в Правец вече с Филхармонията

Найден Тодоров ще дирижира фестивалните концерти край езерото на обновения хотел „Хаят Риджънси Правец Ризорт“

От ляво надясно, по часовниковата стрелка: сопраното Беса Лугичи, тромпетистката Лусиен Реноден Вари, диригентът Найден Тодоров, тенорът Михаил Михайлов. Снимки: Софийска филхармония - Музикалните вечери в Правец вече с Филхармонията

От ляво надясно, по часовниковата стрелка: сопраното Беса Лугичи, тромпетистката Лусиен Реноден Вари, диригентът Найден Тодоров, тенорът Михаил Михайлов. Снимки: Софийска филхармония

Софийската филхармония ще звучи край езерото в Правец през юли това лято. Музикалният фестивал „Моцартови празници“ се трансформира в „Pravets Art Nights“ и негов съорганизатор ще бъде Филхармонията. На 21 и 22 юли националният симфоничен оркестър ще олицетвори амбициите на домакините – хотела в Правец, който през май се присъединява към нова верига и ще носи вече името „Хаят Риджънси Правец Ризорт“.

Създаден през 2003 г. по идея на Снежина Аврамова, двигател на фестивала в Правец до смъртта си бе голямата оперна певица Христина Ангелакова (1944 – 2018). След това с него се зае проф. Борислава Танева. Заради натоварената си програма пианистката се оттегля от организацията.

Верни на стандартите, по които работят от 6 години насам, Софийската филхармония ще се представи със световни солисти и под диригентството на Найден Тодоров. На 21 юли на сцената ще излезе прочутата френска тромпетистка Лусиен Реноден Вари, за да представи Концерт за тромпет от Хайдн. Програмата е почит към тримата големи виенски класици и включва още Увертюрата към „Сватбата на Фигаро“ от Моцарт и Седма симфония от Бетовен.

Втората вечер на сцената край езерото в Правец ще излезе косовската певица и любима ученичка на Христина Ангелакова Беса Лугичи. Сопраното и българският тенор Михаил Михайлов ще пеят популярни оперни арии и дуети. Филхармонията ще изпълни още „Музика на водата“ и „Музика на фойерверките“ от Хендел.

Билетите за концертите са вече в продажба на касата на Зала „България“, до 15 май са с 15% отстъпка.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах