Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Музикалният театър ще приключи 2020 г. с „Прилепът“

От институцията вече се готвят за новия сезон през октомври

Зрителите на Музикалния театър ще изпратят 2020 г. под звуците на „Прилепът“ на Йохан Щраус-син. Снимка: Музикален театър - Музикалният театър ще приключи 2020 г. с „Прилепът“

Зрителите на Музикалния театър ще изпратят 2020 г. под звуците на „Прилепът“ на Йохан Щраус-син. Снимка: Музикален театър

Музикалният театър се кани да загърби премеждията на недовършения си сезон 2019/2020 и вече се готви за откриването на новия. Ако коронавирусът не реши внезапно да излезе на сцената за втори акт, по традиция институцията ще открие новата си година на 1 октомври с пищен концерт-спектакъл. Събитието ще представи някои от най-вихрените мелодии от оперети и мюзикъли.

В новия сезон зрителите най-сетне ще успеят да видят и „Принцесата на цирка“ от Имре Калман, най-новата премиера на Оператата, първоначално планирана за пролетните месеци на 2019 г. Дебютът ѝ пред публика ще се случи на 23,24 и 25 октомври.  „Принцесата на цирка” (от създателя на „Царицата на чардаша“) е симбиоза от класическа оперета и циркови атракциони. За първи път в Музикалния театър редом със солистите на сцената ще излязат и професионални циркови артисти – зрителите ще се насладят не само на музиката на Калман, но и ще гледат със затаен дъх въздушни акробати и зрелищни изпълнения.

За 31 октомври е насрочен юбилейният концерт „Христо Сарафов и приятели“ по случай 65-годишнината на доайена на Музикалния театър. Честването на солиста също претърпя отлагане заради пандемията.

През ноември предстоят няколко вечери с две от най-хитовите заглавия на театъра – мюзикълите „Фантомът на операта” и „Цигулар на покрива”. За втората половина на сезона се готвят и още два нови спектакъла, но от театъра засега не съобщават нищо конкретно.

През декември фокусът на Оперетата се насочва към детската публика със „Зимни музикални приказки“ и „Копче за сън“ – премиерен мюзикъл за най-малките от Генко Генков по текст на Валери Петров. Навръх Нова година театърът отправя закачка към зрителите с празничния новогодишен спектакъл „Прилепът“. Той ще се играе на 31 декември с надежда, че през новата 2021 г. думата ще се свързва главно с оперетата на Йохан Щраус-син, а не с вирусологията.

Билетите за спектаклите от новия сезон са в продажба, засега на 50 процента заетост на залата, на касата на бул. „Васил Левски” 100 и на сайта на Музикалния театър.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg