Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Музикално пътешествие през живота на Вивалди

„Вивалди завинаги“ с Максим Ешкенази с нови дати в Парк-театър „Борисова градина“

Диригент на „Вивалди завинаги“ е Максим Ешкенази.  - Музикално пътешествие през живота на Вивалди

Диригент на „Вивалди завинаги“ е Максим Ешкенази.

Интригуващ киноразказ, танцови етюди от епохата на барока и концертна част представят живота и изключителното по обем и художествено влияние творчество на Антонио Вивалди в концерта спектакъл „Вивалди завинаги“. Събитието по сценарий и режисура на Борис Радев ще се играе на сцената на Парк-театър „Борисова градина“ през юли, август и септември.

Спектакълът, чиято премиера бе през май, съчетава киноразказ, който визуализира епохата и житейския път на Вивалди. През разказа за личната история на композитора публиката ще чуе на живо откъси от безсмъртните му творби. Ще ги изпълнят музикантите от Симфониета – Враца под диригентството на Максим Ешкенази.

Солисти на „Вивалди завинаги“ са Христо Захариев (фагот), Чечилия Де Анджелис (флейта), Йоан Кьосев (обой), Георги Стойков (тромпет), Доналд Крийч (тромпет), сопраното Мария Божилова и Таня Радева-Лазарова.

Малкият и големият Вивалди (Борис Соколов и Стефан Къшев) и режисьорът на спектакъла Борис Радев

Пътешествието в живота и творчеството на Вивалди започва хронологично от родното му място Венеция от XVII век. В историята се преплитат минало и настояще, вяра и безумство, възходи и падения. Пътеводители през това магическо пространство са актьорът Стефан Къшев (в ролята на бащата на Вивалди) и Борис Соколов (в ролята на малкия Вивалди). 11-годишният музикант ще изпълни пред публиката Концерт за цигулка в Ла минор (1 част).

Филмовата и сценичната творба е съчетана с танци, изпълнени от Стефан Вучов и Елизабет Якимова. Хореографията преминава стилистично от бароковата към съвременната „танго нуево“ епоха.

За финал на спектакъла ще прозвучи „Зима“ от „Годишните времена на Буенос Айрес“ на Пиацола – Десятников с цитати от творбата на Вивалди в изпълнение на цигуларката Зорница Иларионова.

Музикалната програма е подбрана и аранжирана от маестро Христо Павлов, директор на Симфониета – Враца.

Следващите дати на спектакъла са 17 юли, 14 август и 18 септември в Парк-театър „Борисова градина“.

Билетите са в продажба на касата на театъра и в мрежата на Ивентим и Тикетпортал.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС