Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Музикалното пътешествие на Радиосимфониците със спирка „Италия“

В програмата са произведения на Паганини и Менделсон

Марио Хосен ще изпълни Концерт № 1 на Николо Паганини. - Музикалното пътешествие на Радиосимфониците със спирка „Италия“

Марио Хосен ще изпълни Концерт № 1 на Николо Паганини.

След концерта на Радиооркестъра на БНР от преди няколко дни, който поведе слушателите на музикално пътешествие из Испания, сега симфониците ще поведат публиката „към Италия“. На 4 юни в Зала „България“ ще изпълнят оригиналната версия на Концерт № 1 на Николо Паганини.

Солист е цигуларят Марио Хосен, който ще представи едно от най-популярните произведения в световния цигулков репертоар. Първият концерт разкрива изумителните технически способности на Паганини, както и неговата чувствителност.

Марио Хосен, носител на редица престижни награди и солист с международна репутация, отлично познава творчеството на Паганини – той е редактор и изследовател на цялостното творчеството на Паганини за цигулка и оркестър за едно от най-старите музикални издателства в света – „Musikverlag – Doblinger“, Виена. Цигуларят концертира активно по света, преподава у нас и в чужбина.

Във втората част на вечерта ще прозвучи „Италианска симфония“ от Менделсон, най-популярната симфония на композитора, вдъхновена от атмосферата и колорита на Италия.

Диригент на концерта е Найден Тодоров, директор на Софийската филхармония.

Концерт № 1 на Паганини със соло на Ицхак Пърлман:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90