Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Музикант математик превърна черните дупки в музика (аудио)

Изследва гравитационната сингулярност

Сливането на две черни дупки в художествена визуализация на НАСА - Музикант математик превърна черните дупки в музика (аудио)

Сливането на две черни дупки в художествена визуализация на НАСА

Белгиец подготвя миниалбум с музика от черните дупки във Вселената, съобщава британското списание за електронна музика „Миксмаг“.

Доктор Валери Вермьолен е нарекъл албума си „Mikromedas AdS/CFT 001“. За създаването на тази необичайна музика ученият е преобразил потока данни от черните дупки в звук. Като изходен материал е използвал сливането на черните дупки, гравитационните вълни и неутронните звезди, както и поведението на елементарните частици близо до черните дупки и белите джуджета.

В албума, който ще излезе на 3 декември, ще има три музикални откъса, всеки от които изследва природните явления на гравитационната сингулярност, казва д-р Вермьолен.

В Ютюб канала на музиканта вече има кратък трейлър на албума:

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90