Музикантите от „Ла Скала“ с послание от домовете си

Видеото „Репетиция в хола“ трябва да стигне до всички болници в Италия

В домашните репетиции участват и домашните любимци. Снимка: Стопкадър от видеото - Музикантите от „Ла Скала“ с послание от домовете си

В домашните репетиции участват и домашните любимци. Снимка: Стопкадър от видеото

Оркестърът на миланската „Ла Скала“ репетира в домашни условия, се вижда в кадри, разпространени онлайн от „Кориере дела Сера“. Чрез видеото, наречено „Репетиция в хола“, музикантите изпращат послание за надежда и подкрепа за ценителите на класиката, които са лишени от концерти. Желанието на екипа на „Ла Скала“ е това тяхно изпълнение да стигне до всички болници в Италия. Но видеото тръгна и по света.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg