Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Музикантите от втория списък с награди за принос към нацията

Сред 92-ата са ФСБ, „Щурците“, братя Аргирови, Георги Христов

Изпълнителите от поп- и роксцената, одобрени за награда по Закона за принос към нацията: Васил Петров, Росица Кирилова, Георги Христов, ФСБ, братя Аргирови, Димитър Ковачев - Фънки от група „Ера“  - Музикантите от втория списък с награди за принос към нацията

Изпълнителите от поп- и роксцената, одобрени за награда по Закона за принос към нацията: Васил Петров, Росица Кирилова, Георги Христов, ФСБ, братя Аргирови, Димитър Ковачев - Фънки от група „Ера“

Музиканти от групите ФСБ, „Щурците“, „Тангра“ и „Ера“ са част от втория списък, одобрен от Министерския съвет за държавни парични награди, научи „Площад Славейков“. Рокаджиите са от деветдесет и двамата творци, които ще получат пенсии-награди за особени заслуги към българската държава и нация.

Предложението е внесено от министъра на културата Боил Банов. Това е третият поред списък тази година с изявени дейци на културата, свързан с отпускането на специални държавни месечни награди за приноса им.

На 9 февруари бяха отпуснати суми от 500 и 350 лв. за 65 лауреати на „Златният Орфей” по случай 55-годишнината на фестивала. Впоследствие те бяха редуцирани до 63. Списъкът предизвика бурни реакции сред пропуснатите музиканти и бе подготвен втори списък.

В него са още Христо Кидиков, Георги Христов, Васил Петров, Роберта, групите „Тоника“, „Кукери“ и „Домино“, братя Аргирови, Мая Нешкова, Деян и Бойко Неделчеви, Венета Рангелова, Елвира Георгиева, Росица Кирилова.

Те ще получат пенсии-награди от 350 до 700 лв.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg