Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Музикантите в САЩ сами си пускат песните в нета и тръбят, че са окрадени

Това твърди Тейлър Суифт в статия против пиратството

Кънтри певицата Тейлър Суифт е в Топ 10 на най-продаваните изпълнители в Щатите. - Музикантите в САЩ сами си пускат песните в нета и тръбят, че са окрадени

Кънтри певицата Тейлър Суифт е в Топ 10 на най-продаваните изпълнители в Щатите.

Кънтри певицата Тейлър Суифт написа статия за списание „Уолстрийт Джърнъл”. В него изпълнителката разкритикува музикантите, които подкрепят пиратството, обмена на файлове и онлайн стрийминга.

”Смятам, че музиката не трябва да бъде безплатна и ще дойде време, в което самите артисти ще определят цената на албумите си. Макар че ценността на един албум е базирана на количеството сърце и душа, което притежава творецът”, пише певицата.

Суифт набляга и върху промените в музикалния бизнес, които технологията е наложила.

Американката твърди, че не разбира колегите си, които дават безплатно достъп до музиката си, защото така „спонсорирали пиратството”. „Или пък онзи номер с това, че уж някой ги е „окрал” и „пуснал инцидентно в интернет” най-новото им парче. Кой се връзва още на това”, чуди се певицата.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg