Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Музиката от La La Land на живо в София

Симфоничен оркестър ще изпълни мелодиите от филма на Деймиън Шазел, получили 2 оскара

Музиката от La La Land ще бъде изпълнена у нас от български симфоничен оркестър и наши джазмени. - Музиката от La La Land на живо в София

Музиката от La La Land ще бъде изпълнена у нас от български симфоничен оркестър и наши джазмени.

Месеци след триумфа на наградите „Оскар“ музиката от La La Land ще обиколи света, част от който ще бъде и София. Симфоничен оркестър ще изпълни пред българска публика в края на тази година завладяващите мелодии от филма, оценени с 2 оскара през месец февруари. Концертът ще бъде на 7 декември в зала 1 на НДК. Ще слушаме музиката и същевременно ще гледаме отново филма, посветен на мечтите и жертвите, които правим за тях.

Премиерата на „La La Land“ in Concert: A Live to Film Celebration” беше преди дни в Лос Анджелис, на арената на „Холивуд боул“. На концерта присъстваха някои от ключовите фигури във филма – режисьорът Деймиън Шазел и актрисата Ема Стоун, пише „Варайъти“. Около 17 хил. души гледаха отново любимия филм, докато оркестър пресъздаваше на живо музиката – изпълнена от симфоничен оркестър и джаз бенд. Сред солистите на сцената бе легендарният тромпетист Артуро Сандовал. На диригентския пулт излезе композиторът на музиката във филма Джъстин Хъруиц.

Освен музиката, на живо са пресъздадени и някои от танците във филма.

Любителски запис от концерта-прожекция в Лос Анджелис:

У нас музиката от La La Land ще бъде изпълнена от български симфоничен оркестър и наши джазмени. Детайли около концерта в София, организиран от „БГ саунд стейдж“, все още не са оповестени.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90