POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

МВнР и МОН: Без честване и поздравления за националния празник на Русия

Има постигната на ниво ЕС договореност за неучастие на държавите членки в събития, организирани от Русия и Беларус

СУ „Св. Климент Охридски“. Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС - МВнР и МОН: Без честване и поздравления за националния празник на Русия

СУ „Св. Климент Охридски“. Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС

Да не се участва в събития, организирани от Русия и Беларус, по повод 12 юни – национален празник на Руската федерация – това напомнят от МОН в писмо до проф. Анастас Герджиков, председател на Съвета на ректорите на висшите училища в България.

Писмото е пратено и до всички ръководители на ВУЗ у нас, потвърдиха някои от тях пред „Площад Славейков“.

Освен да не се взима участие в чествания и събития, не бива да се изпращат и поздравителни писма по случай празника, се казва още в документа.

В изпратеното на 6 юни писмо, подписано от зам.-министърката проф. Генка Петрова, се напомня, че има „постигната на ниво ЕС договореност за неучастие на държавите членки в събития, организирани от Русия и Беларус по повод предстоящия празник на Руската федерация на 12 юни 2022 г.“.

Министерството на образованието и науката се позовава в текста на писмо, изпратено от Министерството на външните работи, в което се настоява да се разпространи информацията.

Снимка: Фейсбук

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg