Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Мяк Мяк” или „Крошка Макдошка” – ново име за „Макдоналдс” в Русия

Властите възнамеряват да запазят непроменено менюто във веригата ресторанти за бързо хранене

„Макдоналдс” отваря първия си ресторант в Русия през 1990 г. и това се разглежда от мнозина като символ на повдигането на Желязната завеса. Снимка: ЕПА/БГНЕС - „Мяк Мяк” или „Крошка Макдошка” – ново име за „Макдоналдс” в Русия

„Макдоналдс” отваря първия си ресторант в Русия през 1990 г. и това се разглежда от мнозина като символ на повдигането на Желязната завеса. Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Крошка Макдошка” е предпочитаното ново име за веригата, която ще замени „Макдоналдс” в Русия. Това става ясно от гласуване в руските социални мрежи. Другите предложени имена са „Мяк Мяк”, „Макдак”, „Мак Кряк”. Има и предложения от типа „Мяшнаш”, „Многодаш”, „Магадан-Москва”, „Макош”, „Мякиш”.

На 16 май американската верига за бързо хранене обяви, че окончателно и завинаги напуска Руската федерация. В момента „Макдоналдс” продават бизнеса си там, става ясно от съобщение на генералния директор на компанията Крис Кемпчински в сайта на корпорацията.

„Невъзможно е да игнорираме хуманитарната криза, предизвикана от войната в Украйна. Затова „Макдоналдс” реши окончателно и напълно да напусне руския пазар. За пръв път в нашата история „архивираме” голям пазар и продаваме портфолиото на ресторантите „Макдоналдс”. Те вече няма да носят това име и в тях няма да има нашето меню. Златните арки повече няма да светят в Русия”, заяви Кемпчински.

Руската информационна агенция ТАСС твърди, че ресторантите, в които преди се е разполагал Макдоналдс, ще започнат да работят отново през юни 2022 г. Според властите ще се запази цялата верига и всички работни места. Смятат да запазят и менюто. Практически, казват от ТАСС, само названието ще се промени.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg