Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Мятай кал неуморно, все нещо ще полепне

Тази снимка няма нужда от текст. - Мятай кал неуморно, все нещо ще полепне

Тази снимка няма нужда от текст.

Край последната (или поредната) медийна и очевидно пропагандна измислица, представена няколко дни по-късно като „грешка“ на редактора, си спомних един виц с горчив, но много точен хумор.

Вечерята свършила, гостите се разотишли и старият домакин изведнъж забелязал, че една от сребърните лъжички липсва. Помислил и решил, че най-вероятно я е взел един от гостите, негов приятел. Дори му звъннал да го пита – дали пък „без да иска“ не я е прибрал в джоба си? Но онзи категорично отрекъл.
Още на другия ден сребърната лъжичка била открита, паднала била под един шкаф. След седмица заподозреният се обадил да пита какво става, намери ли се лъжичката? Домакинът отвърнал:

„Да, приятелю, лъжичката се намери, не си бил ти. Но неприятното чувство си остана.“

Същата работа вършат и сипещите се напоследък като порой лъжливи новини, шокиращи преувеличения и пълни измислици – от „Леонардо ди Каприо изнасилил мечка“ през „Европа забранява кръщенетата и шкембе чорбата“, „Американски танкове нападат детска градина в Сунгурларе“, „България се готви да нападне Русия“, „Путин честити Коледа на българския народ“ – до „Третата световна война започна“.

Колкото и да ги опровергаваме, колкото и (много рядко) авторите им да се извиняват – неприятното чувство остава.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС