VivaPay

Мюзикъли на Андрю Лойд Уебър безплатно онлайн

Започва с „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“, следва „Исус Христос Суперзвезда“ (линк, видео)

Андрю Лойд Уебър предлага мюзикълите си безплатно на публиката под карантина. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Мюзикъли на Андрю Лойд Уебър безплатно онлайн

Андрю Лойд Уебър предлага мюзикълите си безплатно на публиката под карантина. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Всички театри на „Уест Енд“ и „Бродуей“ са затворени, за да се ограничи разпространението на коронавируса. Големият композитор Андрю Лойд Уебър обаче е решил да направи жест към публиката, като ѝ предостави безплатен достъп до някои от произведенията си, докато трае карантината, съобщава „Класик ФМ“.

Засега са обявени две заглавия, но Уебър не фиксира колко време ще продължи излъчването на мюзикълите му. Ще се излъчват по веднъж седмично в YоuTube канала Шоутата трябва да продължат.

Първи ще бъде пуснат филмът спектакъл от 2000 г. „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“ с участието на Дони Озмънд, Джоан Колинс и Ричард Атънбъроу. Онлайн премиерата ще се състои на 3 април в 22 ч. българско време. Всяко следващо излъчване ще бъде в петък.

Линкът ще остане достъпен 48 часа, след което ще бъде свален. Следващата седмица в програмата е „Исус Христос Суперзвезда“, запис от 2012 г. с участието на Тим Минчин, Мелани Си и Крис Мойлс. Излъчването се пада на 10 април, Разпети петък от католическия календар.

Америка за България

По-рано тази седмица оркестърът от мюзикъла „Фантомът на операта“ на „Уест Енд“ записа изпълнение на песента „All I Ask of You“ от домовете си, в което се включи и Уебър.

Композиторът призова публиката си да подкрепи театралите по време на криза и препоръчва три благотворителни инициативи, които набират средства: „Acting For Others“, „Broadway Cares“ и „Actors Benevolent Fund“.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg