Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„На Италия, която пак устоя“ (видео)

„Барила“ с вълнуващо видео с гласа на София Лорен, в което благодари на медиците и хората, които продължават да работят в кризата

„На тишината, която пази нашите улици, и на живота, който кипи от балконите...“, казва София Лорен във видеото на „Барила“. Снимка: Стопкадър - „На Италия, която пак устоя“ (видео)

„На тишината, която пази нашите улици, и на живота, който кипи от балконите...“, казва София Лорен във видеото на „Барила“. Снимка: Стопкадър

„Барила“, италианската марка за паста, разпространи вълнуващо видео, в което благодари на Италия, „която пак устоя“, както и на бойците срещу COVID-19 на първа линия. Гласът в клипа е на София Лорен и е „дарен“, за него актрисата не е получила хонорар, отбелязва сайтът „Adage“.

Видеото показва празните улици на Рим, Венеция, Флоренция и други градове на Италия, където вместо тълпи от туристи днес има единствено гълъби, хората са по балконите с тромпети и развяващи италианския трикольор, но на работните си места остават медиците, хлебарите, магазинерите, аптекарите…

Клипът е сглобен от архивни и актуални кадри от новините за пандемията.

Текстът, произнесен от София Лорен, гласи:

На тишината, която пази нашите улици, и на живота, който кипи от балконите; до онези, които стоят мирно, но все пак се движат, и до тези, които дават всичко, без да искат нищо обратно; до онези, които са изморени, но ни дават силата на надеждата и до красотата, която ни напомня кои сме; до страха, който поражда кураж, и до усмивката, която придава значение на всяка трудност; до онези, които са изтощени, но никога не се отказват; до онези, които са далеч от нас физически, но успяват да бъдат близо. До онези, които се чувстват изгубени, но и част от една държава. До Италия, която пак устоя. Благодаря!

„Барила“ е един от най-щедрите дарители в Италия за борбата срещу коронавируса – компанията е дарила общо 2 млн. евро, разпределени между болница и организации в Парма, сред тях и Червения кръст.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90