Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

„На Италия, която пак устоя“ (видео)

„Барила“ с вълнуващо видео с гласа на София Лорен, в което благодари на медиците и хората, които продължават да работят в кризата

„На тишината, която пази нашите улици, и на живота, който кипи от балконите...“, казва София Лорен във видеото на „Барила“. Снимка: Стопкадър - „На Италия, която пак устоя“ (видео)

„На тишината, която пази нашите улици, и на живота, който кипи от балконите...“, казва София Лорен във видеото на „Барила“. Снимка: Стопкадър

„Барила“, италианската марка за паста, разпространи вълнуващо видео, в което благодари на Италия, „която пак устоя“, както и на бойците срещу COVID-19 на първа линия. Гласът в клипа е на София Лорен и е „дарен“, за него актрисата не е получила хонорар, отбелязва сайтът „Adage“.

Видеото показва празните улици на Рим, Венеция, Флоренция и други градове на Италия, където вместо тълпи от туристи днес има единствено гълъби, хората са по балконите с тромпети и развяващи италианския трикольор, но на работните си места остават медиците, хлебарите, магазинерите, аптекарите…

Клипът е сглобен от архивни и актуални кадри от новините за пандемията.

Текстът, произнесен от София Лорен, гласи:

Фантастико

На тишината, която пази нашите улици, и на живота, който кипи от балконите; до онези, които стоят мирно, но все пак се движат, и до тези, които дават всичко, без да искат нищо обратно; до онези, които са изморени, но ни дават силата на надеждата и до красотата, която ни напомня кои сме; до страха, който поражда кураж, и до усмивката, която придава значение на всяка трудност; до онези, които са изтощени, но никога не се отказват; до онези, които са далеч от нас физически, но успяват да бъдат близо. До онези, които се чувстват изгубени, но и част от една държава. До Италия, която пак устоя. Благодаря!

„Барила“ е един от най-щедрите дарители в Италия за борбата срещу коронавируса – компанията е дарила общо 2 млн. евро, разпределени между болница и организации в Парма, сред тях и Червения кръст.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах