POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

На кафе и класика в неделя сутрин в София

Поредицата "Кафе и класика" започва на 16 ноември с концерт на квартет "Сапаев". - На кафе и класика в неделя сутрин в София

Поредицата "Кафе и класика" започва на 16 ноември с концерт на квартет "Сапаев".

Британският модел за концерти в неделя сутринта намира почва и у нас. Събитията „Кафе и класика“ започват на 16 ноември с Бах, Камий Сен-Санс, Шуберт, Пиацола в столичната зала „Мати“. Пред ранобудните ценители ще излезе струнният квартет „Сапаев“.

Идеята за поредицата хрумва на Силвия Симеонова и Радостина Лазарова преди година. Една сутрин двете посещават неделен концерт в британската столица и решават да пресъздадат това удоволствие в София. Събитията в зала „Мати“ са аналог на световноизвестната поредица матинета, организирани в „Ройъл Албърт хол“ под името Classical coffee mornings.

Публиката ще чуе Адажио Сол от Йохан Себастиан Бах, Канон от Йохан Пахелбел, The Typewriter, Sandpaper Ballet, Forgotten Dreams, Plink Plank Plunk от Blue Tango Лирой Андерсън, As time goes by от Херман Хупфелд, The Summer Knows от Мишел Легранд, Романс и Валс от Георгий Свиридов, Либертанго от Астор Пиацола, Танго от Карлос Гардел, Лебедът от Камий Сен-Санс и Музикален момент от Франц Шуберт.

Ето кои са „Сапаев“ – Санджар Сапаев (цигулка), Иван Стайков (цигулка), Радослав Йорданов (виола) и Станислав Ушинкин (виолончело).

Чуйте в аванс Музикален момент трета част от Франц Шуберт:

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg