На лов за графити с колело в „Надежда“

Обиколка край градски стенописи и скрити графити, които обикновеният пешеходец може да пропусне

Един от градските стенописи, който влиза в графити обиколката. Снимка: „София графити тур“ - На лов за графити с колело в „Надежда“

Един от градските стенописи, който влиза в графити обиколката. Снимка: „София графити тур“

Неделна велообиколка из квартал „Надежда“ ще търси добрите примери в уличното изкуство. На 19 юли екипът на „София графити тур“ кани всеки желаещ да се включи в лова им на графити, част от инициативата „Free walls“ (Свободни стени).

По време на обиколката колоездачите ще се запознаят с различни видове градско изкуство – от масивни стенописи и стрийт арт, до скрити графити, които биха пропуснали, ако не са в компанията на експерти. Велосипедите са нужни, тъй като освен че носят чувство за свобода, придвижването с тях е по-бързо и позволяват да се видят графити, намиращи се извън обхвата на един пешеходец.

Велообиколката започва в 15 ч. Сборният пункт е Статуята на София. Очаква се турът да приключи в 18 ч. на площада пред Централна гара. Желаещите може да участват със собствен велосипед или да наемат колело преди началото на обиколката.

Америка за България

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах