VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

На лов за графити с колело в „Надежда“

Обиколка край градски стенописи и скрити графити, които обикновеният пешеходец може да пропусне

Един от градските стенописи, който влиза в графити обиколката. Снимка: „София графити тур“ - На лов за графити с колело в „Надежда“

Един от градските стенописи, който влиза в графити обиколката. Снимка: „София графити тур“

Неделна велообиколка из квартал „Надежда“ ще търси добрите примери в уличното изкуство. На 19 юли екипът на „София графити тур“ кани всеки желаещ да се включи в лова им на графити, част от инициативата „Free walls“ (Свободни стени).

По време на обиколката колоездачите ще се запознаят с различни видове градско изкуство – от масивни стенописи и стрийт арт, до скрити графити, които биха пропуснали, ако не са в компанията на експерти. Велосипедите са нужни, тъй като освен че носят чувство за свобода, придвижването с тях е по-бързо и позволяват да се видят графити, намиращи се извън обхвата на един пешеходец.

Велообиколката започва в 15 ч. Сборният пункт е Статуята на София. Очаква се турът да приключи в 18 ч. на площада пред Централна гара. Желаещите може да участват със собствен велосипед или да наемат колело преди началото на обиколката.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg