Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

На театър в Народния за 5 лева

Стратиев, Оскар Уайлд и Морфов на символични цени през септември

Единствените представления на редовни цени ще са премиерният „Процесът против богомилите“ и „Каквато ти ме искаш“ на Теди Москов. - На театър в Народния за 5 лева

Единствените представления на редовни цени ще са премиерният „Процесът против богомилите“ и „Каквато ти ме искаш“ на Теди Москов.

Билетите за почти всички спектакли на Голямата сцена в Народния театър „Иван Вазов“ до края на септември ще струват по 5 лева като подарък за зрителите по случай откриването на новия сезон, съобщиха от културния институт. Единствените представления на редовни цени ще са премиерният „Процесът против богомилите“ и „Каквато ти ме искаш“ на Теди Москов.

Така например на по-ниската цена любителите на театъра могат да гледат спектакъла „На ръба“ на доскорошния директор на Народния Александър Морфов (на 19 и 20 септември). През септември се играят и още две негови постановки – „Хъшове“ (21 септември) и „Полет над кукувиче гнездо“ (17 септември).

На Голяма сцена са още „Солунските съзаклятници“ на Стоян Радев (27 септември), „Сако от велур“ на Бойко Богданов по Станислав Стратиев (16 септември), както и „Идеалния мъж“ на Оскар Уайлд, поставен от Тиери Аркур (29 септември).

Народният театър открива новия сезон на 12 септември с „Процесът против богомилите“ на Стефан Цанев и режисьора Маргарита Младенова. Освен него, трупата готви и два други нови спектакъла – „Лунатици“ на Камерната сцена и „Дългият път на деня към нощта“ на Сцената на IV етаж. По-късно тази година пък ще се играе и „Гео“ на проф. Иван Добчев по романа на Христо Карастоянов „Една и съща нощ“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg