„Набуко“ на Софийската опера пред „Невски“ безплатно онлайн

И още перли от репертоара на Операта в страницата ѝ във Фейсбук: „Баядерка“, „Трубадур“, „Пръстенът на нибелунга“, „Борис Годунов“... (видео)

Софийската опера ще подари на ценителите запис от спектакъла на открито „Набуко“. Снимка: Софийска опера и балет - „Набуко“ на Софийската опера пред „Невски“ безплатно онлайн

Софийската опера ще подари на ценителите запис от спектакъла на открито „Набуко“. Снимка: Софийска опера и балет

Операта „Набуко“ от Верди в зрелищната постановка на Софийската опера на площад „Св. Александър Невски“ през 2016 г. ще бъде излъчена безплатно онлайн в програмата „Sofia Opera Pearls Streams“. Записът на представлението ще бъде достъпен на 29 март от 16 ч. в страницата на Операта във Фейсбук.  

В спектакъла участва Владимир Стоянов, един от забележителните баритони в света на операта, изиграл 20 от 27-те централни вердиеви роли. Участват още Роберто Скандюци, Сузана Брантини, Даниел Дамянов, Шай Блох, Кахабер Шавидзе, Красимир Динев и Силвана Пръвчева.

Постановката е на Пламен Карталов, диригент е Михаил Синкевич.

Софийската опера планира предлага още две заглавия в безплатната си онлайн програма. На 27 март, когато трябваше да се състои премиерата на балета „1001 нощ“ по музика на Фикрет Амиров и хореография на Елдар Алиев, трупата ще излъчи запис на балета „Баядерка“. Началото е в 17 ч. В спектакъла участва един от най-талантливите съвременни балетисти – премиер солистът на Мариинския театър Кимин Ким в ролята на Солор.

Америка за България

В събота, 28 март, отново в 17 ч., ще бъде излъчен запис от 2019 г. на „Трубадур“. Диригент – Лоран Кампелон, режисьор – Филипо Тонон.

Следващите заглавия в онлайн програмата на Софийската опера:

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3