„Набуко“ на Софийската опера пред „Невски“ безплатно онлайн

И още перли от репертоара на Операта в страницата ѝ във Фейсбук: „Баядерка“, „Трубадур“, „Пръстенът на нибелунга“, „Борис Годунов“... (видео)

Софийската опера ще подари на ценителите запис от спектакъла на открито „Набуко“. Снимка: Софийска опера и балет - „Набуко“ на Софийската опера пред „Невски“ безплатно онлайн

Софийската опера ще подари на ценителите запис от спектакъла на открито „Набуко“. Снимка: Софийска опера и балет

Операта „Набуко“ от Верди в зрелищната постановка на Софийската опера на площад „Св. Александър Невски“ през 2016 г. ще бъде излъчена безплатно онлайн в програмата „Sofia Opera Pearls Streams“. Записът на представлението ще бъде достъпен на 29 март от 16 ч. в страницата на Операта във Фейсбук.  

В спектакъла участва Владимир Стоянов, един от забележителните баритони в света на операта, изиграл 20 от 27-те централни вердиеви роли. Участват още Роберто Скандюци, Сузана Брантини, Даниел Дамянов, Шай Блох, Кахабер Шавидзе, Красимир Динев и Силвана Пръвчева.

Постановката е на Пламен Карталов, диригент е Михаил Синкевич.

Софийската опера планира предлага още две заглавия в безплатната си онлайн програма. На 27 март, когато трябваше да се състои премиерата на балета „1001 нощ“ по музика на Фикрет Амиров и хореография на Елдар Алиев, трупата ще излъчи запис на балета „Баядерка“. Началото е в 17 ч. В спектакъла участва един от най-талантливите съвременни балетисти – премиер солистът на Мариинския театър Кимин Ким в ролята на Солор.

Америка за България

В събота, 28 март, отново в 17 ч., ще бъде излъчен запис от 2019 г. на „Трубадур“. Диригент – Лоран Кампелон, режисьор – Филипо Тонон.

Следващите заглавия в онлайн програмата на Софийската опера:

Colibri april 2017

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg