Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Набуко“ на Софийската опера пред „Невски“ безплатно онлайн

И още перли от репертоара на Операта в страницата ѝ във Фейсбук: „Баядерка“, „Трубадур“, „Пръстенът на нибелунга“, „Борис Годунов“... (видео)

Софийската опера ще подари на ценителите запис от спектакъла на открито „Набуко“. Снимка: Софийска опера и балет - „Набуко“ на Софийската опера пред „Невски“ безплатно онлайн

Софийската опера ще подари на ценителите запис от спектакъла на открито „Набуко“. Снимка: Софийска опера и балет

Операта „Набуко“ от Верди в зрелищната постановка на Софийската опера на площад „Св. Александър Невски“ през 2016 г. ще бъде излъчена безплатно онлайн в програмата „Sofia Opera Pearls Streams“. Записът на представлението ще бъде достъпен на 29 март от 16 ч. в страницата на Операта във Фейсбук.  

В спектакъла участва Владимир Стоянов, един от забележителните баритони в света на операта, изиграл 20 от 27-те централни вердиеви роли. Участват още Роберто Скандюци, Сузана Брантини, Даниел Дамянов, Шай Блох, Кахабер Шавидзе, Красимир Динев и Силвана Пръвчева.

Постановката е на Пламен Карталов, диригент е Михаил Синкевич.

Софийската опера планира предлага още две заглавия в безплатната си онлайн програма. На 27 март, когато трябваше да се състои премиерата на балета „1001 нощ“ по музика на Фикрет Амиров и хореография на Елдар Алиев, трупата ще излъчи запис на балета „Баядерка“. Началото е в 17 ч. В спектакъла участва един от най-талантливите съвременни балетисти – премиер солистът на Мариинския театър Кимин Ким в ролята на Солор.

В събота, 28 март, отново в 17 ч., ще бъде излъчен запис от 2019 г. на „Трубадур“. Диригент – Лоран Кампелон, режисьор – Филипо Тонон.

Следващите заглавия в онлайн програмата на Софийската опера:

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах