POTO

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Начало на 2021-а с „Градина на духовността“ и „Рейнско злато“

Най-интересните събития от 4 до 10 януари 2021 г. с „Фантастико“

Градина на духовността

Градина на духовността

Софийска градска художествена галерия

06.01.2021

10:00

Изложбата „Градина на духовността. Света гора и българското изкуство от първата половина на ХХ век“ е подредена в Градската галерия от ноември, но заради Ковид-ограниченията, наложени в последните месеци, мнозина ценители не успяха да я видят. Експозицията представя Света гора, нейните манастири и художествено наследство, видени през погледа на български художници от първата половина на ХХ век. Сред тях са Иван Лазаров, Дечко Узунов, Васил Захариев, Цанко Лавренов (на снимката: „Зографският манастир в Света Гора“, 1936 г.), Константин Щъркелов и др. „Градина на духовността“ може да бъде разгледана до 14 февруари.

На тЯтър съм

На тЯтър съм

Театрална работилница „Сфумато“

06.01.2021

19:00

Авторският спектакъл на Никола Стоянов е създаден на етюдна основа и изследва най-честите обстоятелства, затрудняващи нормалното провеждане на един спектакъл, а и на културните събития като цяло. Участват Стефан Димитров, Веселин Петров, Велизар Емануилов, Весела Петрова, Лилия Гелева.

Кой се бои от Вирджиния Улф

Кой се бои от Вирджиния Улф

Малък градски театър „Зад канала“

09.01.2021

19:00

Пиесата на Едуард Олби е под режисурата на Стоян Радев. С подход, съчетаващ комичното с трагичното, авторът представя нощна сцена, в която две двойки, по думите на самите герои, „отлепят етикети” и „стигат до мозъка на костите” в своите взаимоотношения. Участват Ирини Жамбонас, Малин Кръстев (на снимката), Каталин Старейшинска и Владимир Зомбори. 

Вижте още: КОЙ СЕ СТРАХУВА, КОЙ СЕ БОИ ОТ ИСТИНИТЕ

Веселите малчугани

Веселите малчугани

Софийска опера и балет

09.01.2021

16:00

Софийската опера и балет влиза в 2021 г. на 9 януари с концерт-спектакъла „Веселите малчугани“ с музикални откъси от Моцарт, Хумпердинк, Шуберт, Менделсон, Вебер, Росини, Чайковски, Добри Христов, Мария Момирова. Участват младите артисти на театъра. Сценарият и режисурата са на Юлия Кръстева, диригент е Стефан Недялков.

Лешникотрошачката

Лешникотрошачката

Музикален театър

10.01.2021

17:00

Балетният спектакъл на „Арабеск“ е насочен към детската публика, но е подходящ и за възрастни, ако имат нужда от напомняне, че всеки е свободен да фантазира и да превръща мечтите си в реалност. Адаптацията е по прочутата приказка на Е.Т.А. Хофман и с вълшебната музика на Чайковски. Хореограф на спектакъла е Боряна Сечанова, дългогодишен ръководител на Балет „Арабеск”.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.