Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Начало на Новогодишния музикален фестивал с джаз

С билета за концерта - безплатно на уроци по суинг танци

„Суинг Денс Оркестра“ е 
създаден през 1995 г. като многонационален оркестър в биг бенд формат. - Начало на Новогодишния музикален фестивал с джаз

„Суинг Денс Оркестра“ е създаден през 1995 г. като многонационален оркестър в биг бенд формат.

Почитателите на суинга, сдобили се с билети за големия концерт на „Суинг Денс Оркестра“ на 5 декември, могат да посетят безплатно уроци по танци в зала 42 в НДК тази събота, 13 октомври.

Танците предхождат концерта „Best of swing“, с който ще бъде поставено началото на 32-ото издание на Новогодишния музикален фестивал 2018. Немският „Суинг Денс Оркестра“ пристига у нас със своя диригент Андрей Хермлин. Създадена през 1995 г. като многонационален оркестър в биг бенд формат, формацията изпълнява суинг в стила на 30-те години на ХХ век. Музикантите са свирили в някои от най-престижните концертни зали в Германия и по света. Пред българската публика на 5 декември те ще пресъздадат пиеси от репертоара на Бени Гудман, Глен Милър, Франк Синатра, Луис Армстронг, Пол Уайтман, Томи Дорси, Ела Фицджералд и др.

В открития урок по суинг танци на 13 октомври ментори ще бъдат изпълнителите от формацията „Swing Society“. Ще звучи, разбира се, музика на „Суинг Денс Оркестра“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg