POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Над 50 жертви при стрелба на концерт в Лас Вегас

Поне 400 са ранени, след като 64-годишен мъж откри огън от балкона на хотела си в града на хазарта

В Лас Вегас в неделя вечерта се случи най-смъртоносната масова стрелба в американската история. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Над 50 жертви при стрелба на концерт в Лас Вегас

В Лас Вегас в неделя вечерта се случи най-смъртоносната масова стрелба в американската история. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Повече от 50 души са убити при най-смъртоносната масова стрелба в американската история, след като мъж откри огън по време на музикален фестивал на открито в Лас Вегас. При нападението пред хотел „Мандалей Бей“ са били ранени и над 400 човека.

Стрелецът е открил огън от наета от него стая на 32-ия етаж на хотела. Той е открит мъртъв от полицията в самия хотел малко по-късно, като най-вероятно става дума за самоубийство. Идентифициран е като 64-годишния местен мъж Стивън Падок. Властите все още не знаят какви са били мотивите му, но смятат, че е действал сам.

Нападението е станало по време на последните изпълнения на тридневен кънтри фестивал. Очакванията са броят на жертвите да се увеличи.

Стрелбата е започнала, когато на сцената е бил кънтри певецът Джейсън Олдийн. Сред множеството са се чули автоматични изстрели, разказват свидетели.

На видео, разпространено от очевидец, се чуват три серии от по няколко десетки изстрела, след което настъпва пълна паника. 40 хиляди присъстващи са се втурнали да бягат. Много от тях са потърсили убежище в близко разположени мотели, паркинг-гаражи и жилищни комплекси.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg