Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Над 600 танцьори в благотворително хоро пред Общината в Русе

Инициатива в подкрепа на деца в неравностойно положение

Танцьори от „Еремия“. Снимка: „Еремия“ - Над 600 танцьори в благотворително хоро пред Общината в Русе

Танцьори от „Еремия“. Снимка: „Еремия“

Над 600 танцьори ще се хванат на благотворително хоро в Русе в подкрепа на децата в неравностойно положение в града. Надиграването ще се състои на 10 юни на площада пред Общината под надслов „Да пренесем доброто с хорото“. Инициативата се провежда за привличане на общественото внимание към нуждата от изграждане на площадка със спортни уреди в Младежкия парк за деца с увреждания и младежи в неравностойно положение.

Хорото се организира от школата по български народни хора „Еремия“ в София и се осъществява в партньорство с танцовата школа „Играорци Русе“. Събитието е под егидата на кмета на Община Русе Пенчо Милков.

Това не е първата благотворителна инициатива на „Еремия“, школата е танцувала в Пловдив, Самоков, Търговище, София и други. Преди месеци заедно с Клуб „Северняците“ танцьорите събират над 7600 лв. в помощ на децата, настанени в центрове от семеен тип в Плевен.

„Време е „еремийци“ да извият ново хоро с мисия: мисия за равностоен живот – казва основателят на школата Ивайло Георгиев. – На 10 юни от 12 ч. очакваме всички притежатели на добри сърца от гр. Русе и околността да се хванат за ръце в ритъма на българския танц, за да пренесат доброто с хорото!“

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90