Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Наддаване за обяд с Бенедикт Къмбърбач, Том Хидълстън и Джейми Дорнан в помощ на Украйна

Продават се благотворително срещи с някои от най-популярните британските актьори

От ляво надясно по часовниковата стрелка: Том Хидълстън,  Бенедикт Къмбърбач, Джейми Дорнан, Еди Редмейн. За обяда с тях наддават най-много. Снимки: ЕПА/ГНЕС - Наддаване за обяд с Бенедикт Къмбърбач, Том Хидълстън и Джейми Дорнан в помощ на Украйна

От ляво надясно по часовниковата стрелка: Том Хидълстън, Бенедикт Къмбърбач, Джейми Дорнан, Еди Редмейн. За обяда с тях наддават най-много. Снимки: ЕПА/ГНЕС

Наддаване за обяд в присъствието на Бенедикт Къмбърбач, Ема Томпсън, Мат Смит, Колин Фърт и още от най-популярните имена на британското кино тече в специален аукцион в помощ на Украйна. Търгът се провежда онлайн и ще продължи до 25 март.

Сред преживяванията, предложени от знаменитостите, са обяд, организиран от Матю Гуд, Мат Смит, Хю Боневил и Колин Фърт; още един, организиран от Бенедикт Къмбърбач, Джейми Дорнан, Еди Редмейн и Том Хидълстън; обяд, организиран от Ема Томпсън, Хейли Атуел, Ванеса Кърби и Мишел Докъри; среща с Род Стюарт в Лас Вегас с платени самолетни билети и три нощувки в популярния хотел „Caesars Palace“; среща с „Колдплей“ след концерта им на „Уембли“ на 16 август; среща със Стинг и подписана от него китара…

Сред вещите за продан са пръстенът на Доктор Стрейндж (Бенедикт Къмбърбач) от едноименния марвелски филм; популярното оранжево яко, носено от Тарън Еджъртън в „Кингсмен: Златният кръг“, както и възможността да си купите правата на неиздавана песен на Бой Джордж.

Събраните средства ще бъдат преведени на Комитета за спешни случаи при бедствия (благотворителна организация, в която са обединени 15 по-малки организации от Великобритания), който предоставя хуманитарна помощ – храна, вода, подслон и най-необходимите медикаменти, на нуждаещите се украинци от началото на войната.

Отделно от търга Комитетът е събрал около 200 млн. паунда в помощ на Украйна, като 25 млн. от тях са дарение от британското правителство.

Дори малкият принос може да окаже голяма промяна в живота на украинските бежанци и на хората, останали в опустошената страна, отбелязват от благотворителната организация: само 36 евро са достатъчни, за да се осигурят най-важните хигиенни продукти на трима души за месец, 60 евро биха стигнали за купуването на одеяла за четири семейства, а 120 евро ще гарантират хранителните запаси на две семейства за месец.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах