Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Награда за Кенет Брана, доставил ни огромна наслада от Шекспир

Театралът се нарежда с отличието до Иън Маккелън и Джуди Денч

"Да бъда в компанията на такива знаменити предшественици, е значимо и затрогващо", заяви Кенет Брана. - Награда за Кенет Брана, доставил ни огромна наслада от Шекспир

"Да бъда в компанията на такива знаменити предшественици, е значимо и затрогващо", заяви Кенет Брана.

Кенет Брана ще получи тазгодишната награда „Пранел Шекспир“, която се връчва ежегодно на една личност за „особени постижения в разширяването на приема и насладата от творбите на Уилям Шекспир“. В минали години отличието е било присъждано на актьори като Патрик Стюарт, Джуди Денч, Хариет Уолтър и Иън Маккелън.

„Удостоен съм с честта да съм тазгодишният носител на изтъкнатата награда Пранел Шекспир. Да бъда в компанията на такива знаменити предшественици е значимо и затрогващо“, заяви Брана.

Той е 25-ият носител на отличието, учредено през 1990 г. от бижутерийната компания „Джордж Пранел Лимитед“. Получателят на приза се избира ежегодно от представители на три от най-престижните организации, изследващи Шекспир – независимата благотворителна организация „Тръст на родното място на Шекспир“, Кралската Шекспирова компания и Шекспировия институт.

„Кенет Брана е повече от заслужил тази престижна награда – като велик актьор в спектакли по Шекспир, като иновативен, плодовит и много успешен режисьор на творби, които представят пиесите на барда до масовата публика“, обясни мотивите на журито проф. Станли Уелс.

Брана ще получи приза на официален обяд на 25 април в родния град на Уилям Шекспир – Стратфорд на Ейвън.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg