Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Наградата „Иван Николов“ поравно за двама поети

Поделиха си я Васил Балев и Катерина Стойкова-Клемър

Васил Балев бе отличен за "Стихотворения" (Издателство „Факел“, 2014). - Наградата „Иван Николов“ поравно за двама поети

Васил Балев бе отличен за "Стихотворения" (Издателство „Факел“, 2014).

Не се намери достоен за Голямата награда за поезия „Иван Николов“, присъждана вече 20 години от издателство „Жанет 45“. Призът е може би най-желаната в българската литература, а и въобще в културата, заради премията от 10 хиляди лева към него. На церемонията по раздаването на отличията в сряда вечерта в столичния Клуб на архитектите първата награда бе дадена на двама – Васил Балев за книгата „Стихотворения“ (Издателство „Факел“, 2014) и Катерина Стойкова-Клемър за книгата „Как наказва Бог“ (Издателство ICU, 2014).

Балев и Стойкова-Клемър получават плакет, изработен от художника Христо Гочев, и парична премия от 4000 лв.

Журито в състав Надежда Радулова, Дарин Тенев и Здравко Дечев реши да даде още две поощрителни награди – на Албена Тодорова за книгата й „Стихотворения“ (самопубликувана) и на Белослава Димитрова за „Дивата природа“ (DEJA BOOK, 2014). Те получават диплом и по 1000 лв.

Честито!

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg