Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Наградите „Еми”: рекорден брой номинации за „Игра на тронове”

HBO и „Нетфликс“ са далеч напред пред останалите телевизионни мрежи - съответно с по 137 и 117 номинации

Финалният сезон на „Троновете“ събра противоречиви отзиви, специалистите обаче му отреждат рекорден брой номинации - 32. - Наградите „Еми”: рекорден брой номинации за „Игра на тронове”

Финалният сезон на „Троновете“ събра противоречиви отзиви, специалистите обаче му отреждат рекорден брой номинации - 32.

Забравете Железния трон. Актьорите от „Игра на тронове” сега гледат към няколко награди „Еми” — 32, ако трябва да сме точни. Драмата на HBО получи двуцифрен брой номинации за „Еми“ във вторник, 16 юли, поставяйки нов рекорд за най-много номинации, спечелени в една година от драматичен сериал.

Излъчването на финалния сезон на „Игра на тронове” приключи през май със смесени отзиви. Номинациите за него обаче включват една за най-добра драма и множество индивидуални, включително за Кит Харингтън, Емилия Кларк, Лина Хийди, Софи Търнър, Мейси Уилямс и Гуендолин Кристи. За първи път в историята четири актриси от една драма са номинирани за най-добра второстепенна роля.

До днес фентъзи сериалът е спечелил общо 47 награди „Еми“ и бил номиниран 161 пъти, като броим и тази година. В момента това е сериалът, спечелил най-много награди праймтайм „Еми“ в историята.

Сред останалите продукции с повече номинации са „Удивителната мис Мейзел” (20), „Чернобил” (19), „Saturday Night Live“ (18), „Barry“ (17), „Фоси/Вердън” (17) и „When They See Us“ (16). HBO (137) и „Нетфликс” (117) са далеч пред всички останали телевизионни мрежи – на трето място е NBC с 58 номинации.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Наградите „Еми” се връчват всяка година от Телевизионната академия. Тази година церемонията по раздаването им ще бъде излъчена на живо от Лос Анджелис в неделя, 22 септември, от 20 ч. Източно стандартно време по „Фокс”.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3