Наградите „Икар“ – след края на карантината

Христо Мутафчиев призовава да изключим емоциите и да включим разума

Наградите „Икар“ на 27 март 2019-а: Христо Мутафиев посреща Татяна Лолова на церемонията в Народния театър. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Наградите „Икар“ – след края на карантината

Наградите „Икар“ на 27 март 2019-а: Христо Мутафиев посреща Татяна Лолова на церемонията в Народния театър. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Отлага се церемонията по връчване на наградите „Икар“, съобщават от Съюза на артистите в България. Само седмица след като председателят на САБ Христо Мутафчиев заяви, че въпреки извънредното положение наградите ще бъдат връчени, макар и без публика, нарасналата опасност доведе до отмяна на проявата.

„Да оставим емоциите настрана и да включим рациото! – се казва в изявлението на председателя на Съюза на артистите.  – На 27 март ще отбележим заедно с всички Световния ден на театъра, но този път от своите домове! А наградите „Икар“ ще бъдат връчени, след като отмине настоящата извънредна ситуация.“

Мутафчиев поздравява колегите си от театър „Възраждане“, които събраха огромна публика онлайн за двете си представления, излъчвани директно в интернет, но и апелира към повишено внимание при събирането на трупата в театъра.

Писмото, адресирано едновременно до публиката и актьорската гилдия, е свързано с много аспекти на непредвидената карантина.

„На този етап Софийският театрален салон отлага поетапно всички публични събития, които са част от програмата. Имаме шанс да спасим човешки животи, на приятелите си, на семействата си и на бабите и дядовците си. Използвам възможността да споделя информацията на Столична община и Социалния патронаж, които подпомагат възрастните хора, такива с хронични заболявания или със затруднено придвижване. Доставка по домовете на лекарства и храна може да бъде заявена на телефони: 02/8188522 и 02/8188523”, подчертава Мутафчиев и завършва оптимистично: „Бих искал да Ви уверя, че ще се срещнем отново!“

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg