POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Наградите на БГ Радио за Влади и Ампов и Графа

Видимо дебилно стискаме палци да се видим чак догодина

Пее Графа. Няма начин да не му дадат награда вече, що да им пее иначе.  - Наградите на БГ Радио за Влади и Ампов и Графа

Пее Графа. Няма начин да не му дадат награда вече, що да им пее иначе.

Немного кратък обзор на годишните награди на БГ Радио.

Наско от Б.Т.Р. пее в съпровод от гайди, тъпани и тамбури, силно гримирани момичета в народни носии играят хоро. Спомняме си, че за последно го видяхме на миналогодишните БГ Радио награди и стискаме палци да го видим пак по същото време догодина. Е, сбъдна се!

Обявяват Рафи Богосян за водещ, но той пее. Дано да е само една песен. Кавър на парче на Тодор Колев с текст с вътрешно ведомствен хумор. Спира да пее и се започва с хумора на Робин Кафалиев. Некои хора е добре само да пеят без да водят. Щото той и Део води, води, та пропя. Но това е друга тема, сега продължаваме напред.

Графа излиза с близначки да дава награда за дебют. Според мен просто връща някоя от стотиците му дадени от БГ Радио през годините. Печели Жана Зукърбърг. Или май беше Щроселхот. Или Луфтвафе или Юбердерлиндерщрасе. Все тая, за нас това е Жана Самурая, сещате се.

Стенли пее, Митко Кърнев китара, Данчо Караджов също пее, Любо Киров на барабаните, Косьо Цеков на синтезатор и (май) Косьо Марков на китара. Китка от техни парчета, не е зле, старите кучета са си стари кучета.

Рафи и аламинутни шеги, Саня Армутлиева и Гого Лозанов дават награда за албум. И те пускат „смешки“ и пак ни е тъпо, най-вече заради тях.

Печели Б.Т.Р. за албума си с име „Защо“. Защо? Каква ирония. Защо, бе, защо?!

И тук не се минава без Крисия и ЩЕБЪДЕДЕЦКАПЛАНЕЕЕТААААА. Пушим на терасата докато мине.

Награда за БГ изпълнител дава Лили Павлова. Говори за магистрала „Струма“ и опит за хумор. Оглеждам се за чук, с който да си разбия капачката на коляното, че голям смях пада и ще пукна направо.

Печели Криско. Сещаме се за финала на „Великолепната седморка“ и репликата „Накрая винаги печелят селяните“.

Мария Илиева пее хит от далечното минало с чичовци, вероятно бой банда от 80-те, сега туристи на Слънчака. Единият има мустак. Това се брои международното участие май, ние го броим пропуск за още една цигара на терасата.

Номинация за певица. Чичовците от парчето с Мария Илиева, които се оказват „Ийст Севънтийн“, обявяват Михаела Филева. Не знаем коя е, но има дълги крака.

Пеят некви рапъри уонаби, Павел и Венци. Повече скачат, добре че има балерина да се чекне, че пак щяхме да пушим. Обаче изненада, нахлуват булите с народни носии от началото. Явно се лутат зад сцената половин час и са решили да си тръгнат напряко.

Награда за дует/трио. Аз бих я дал на Влади и Ампов и Графа, щото не знам дали забелязвате, но нищо не е взел до сега. Обаче печели ЩЕБЪДЕДЕЦКАПЛАНЕЕЕТААААА и Крисия. Не разбираме дуо ли е, трио ли е, но продължаваме напред, а там вече пее Жана Щепселхоф. А Жана пее, пее, не е като да не пее, как я търпят там не знам.

После пее певицата на годината с дългите крака. Ама е с дълга рокля и отиваме да пушим на терасата.

Пее Графа. Няма начин да не му дадат награда вече, що да им пее иначе. Второ парче запява, запяват с него и дългите крака с наградата за певица на годината.

Следва награда за клип. Радио я дава. Знам, че сте в шок, и аз съм, но напомням, за да не пропуснете.

Теодоси Спасов и нещо в кожени гащи ще я връчат. Тръпнем! И победителят еееее, неговото име еееее, ЩЕБЪДЕДЕЦКАПЛАНЕЕЕТААААА! Това освен, че го слушаме, ще трябва и да го гледаме. Поглеждаме към вените си и си мислим за бензинов трион, че да е сигурно.

И тъкмо поемаме въздух след наградата за клип, излиза кметът на Бургас и дава награда на Тони Димитрова за Вдъхновител. Не казват кой е вдъхновила, но публиката пляска много, явно е доволна, че скоро всичко свършва. Почва да пее „Ах, морето“, а ние благодарим за жеста, че и без това много ни се пушеше.

Награда за текст. Печелят дългите крака, печелим и ние, щото ги разхожда по сцената.

Пее звезда от Екс Фактор. Пак тръгвам към терасата. Свършват ми цигарите, много пуша на тия награди, дано да е към края си всичко това, че и без това ще стане е…сидългиястатус, чуек.

Нещото с кожени гащи отпреди малко пее. Не можем да пушим толкова много, този път си мием зъбите, че стана 100 часа.

БГ песен става „Видимо доволни“ на Мария Илиева и Криско. Тука гледаме видимо дебилно и търсим чугунен радиатор за да си разбием кухите чутури за да се свърши тая мъка, но радиатор няма.

Пее Рут. Ми, добре.

Награда за група взимат Б.Т.Р. Честно е, все пак са били път до Благоевград, пък и пяха в началото. Догодина ще ги видим пак.

Певица пее „Притури са планината“. Техно аранжимент и Теодоси Спасов на кавал. Ония, дето се лутаха по сцената одеве, с народните носии, пак излизат на сцената, явно още търсят изхода. А ние чуваме, че това е краят и изпадаме в нирвана. Останала ни е една цигара и отиваме да я изпушим с кеф на терасата. Щото колкото и нелепо да е нещо, то винаги има край. Също както и този обзор.


Бел. ред. – текстът е от профила на Теодор Михайлов във Фейсбук, публикуваме го с разрешението на автора.

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg