Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Най-дългата книга в света е скулптура

Манга поредицата „One Piece” бе издадена в един том от 21 450 страници

Книгата съдържа пълната колекция от манга поредицата „One Piece“. Снимка: „JBE Books“ - Най-дългата книга в света е скулптура

Книгата съдържа пълната колекция от манга поредицата „One Piece“. Снимка: „JBE Books“

Най-дългата книга в света излезе във Франция, съобщи френското издателство „JBE Books“. Томът от 21 450 страници съдържа пълната колекция от манга поредицата „One Piece“ (Едно парче) на японския манга писател Ейичиро Ода. Издателството подчертава, че заради големия обем произведението всъщност не може да се чете, което го прави по-скоро скулптура, отколкото книга. Цената на огромното издание е 1 900 долара.

С повече от 450 милиона копия, издадени досега в света, „One Piece“ e най-продаваната манга за всички времена. Популярността на тази поредица прави Ода един от писателите, които променят историята на мангата.

Книгата на „JBE Books“ е дело на белгийския художник Илън Мануаш, роден в Гърция, който отдавна има специален интерес към комикс културата. Той е разпечатал японското дигитално издание и го е събрал на едно място, разглеждайки мангата не като книга, а като „материал за скулптура“. Това е и отговорът на издателството по отношение на авторските права – творбата на Ода всъщност е трансформирана в друго изкуство. От „JBE Books“ заявяват, че това е предизвикателство към съвременното комиксово творчество.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg