Най-добрата болница в България е от сериала „Откраднат живот“

Пациентски оганизации отличиха с награда „за цялостен принос“ несъществуващата МБАЛ „Свети Кирил“

Измислената болница от сериала „Откраднат живот“ е отличена със специална награда от реални пациентски организации. - Най-добрата болница в България е от сериала „Откраднат живот“

Измислената болница от сериала „Откраднат живот“ е отличена със специална награда от реални пациентски организации.

Пациентски организации, обединени в коалиция „Заедно с теб“, връчиха вчера в клуб „Перото“ в НДК три награди за най-добра българска болница. Инициативата „Думата има пациентът“ е на платформата „Добра болница“.

Експертите от журито са оценявали болниците по 10 критерия. Трите отличени с новосъздадената награда са Университетска болница по акушерство и гинекология „Майчин дом“, МЦ „Полимед“, УМБАЛ „Унихоспитал“ – Панагюрище.

Специална награда „за цялостен принос“ бе връчена на несъществуващата болница „Свети Кирил“ от сериала „Откраднат живот“. Отличието прие актьорът Емил Марков, изпълняващ ролята на доц. Захариев.

В пациентската коалиция са Пенка Георгиева от Пациентски организации „Заедно с теб“, д-р Стойчо Кацаров от Център за защита правата в здравеопазването, Бояна Ботева от Сдружение за развитие на българското здравеопазване и Невена Манолова от „Дара хелп“.

Америка за България