Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Най-добрата болница в България е от сериала „Откраднат живот“

Пациентски оганизации отличиха с награда „за цялостен принос“ несъществуващата МБАЛ „Свети Кирил“

Измислената болница от сериала „Откраднат живот“ е отличена със специална награда от реални пациентски организации. - Най-добрата болница в България е от сериала „Откраднат живот“

Измислената болница от сериала „Откраднат живот“ е отличена със специална награда от реални пациентски организации.

Пациентски организации, обединени в коалиция „Заедно с теб“, връчиха вчера в клуб „Перото“ в НДК три награди за най-добра българска болница. Инициативата „Думата има пациентът“ е на платформата „Добра болница“.

Експертите от журито са оценявали болниците по 10 критерия. Трите отличени с новосъздадената награда са Университетска болница по акушерство и гинекология „Майчин дом“, МЦ „Полимед“, УМБАЛ „Унихоспитал“ – Панагюрище.

Специална награда „за цялостен принос“ бе връчена на несъществуващата болница „Свети Кирил“ от сериала „Откраднат живот“. Отличието прие актьорът Емил Марков, изпълняващ ролята на доц. Захариев.

В пациентската коалиция са Пенка Георгиева от Пациентски организации „Заедно с теб“, д-р Стойчо Кацаров от Център за защита правата в здравеопазването, Бояна Ботева от Сдружение за развитие на българското здравеопазване и Невена Манолова от „Дара хелп“.

Америка за България

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах