СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Най-добрата форма на Дел Торо (видео)

Гледаме на „Киномания“ „Формата на водата“, носител на „Златен лъв“

Гийермо дел Торо, известен с приказните си и често ужасяващи светове, създава фантастична любовна история, ситуирана в разгара на Студената война в Америка през 1963 г.  - Най-добрата форма на Дел Торо (видео)

Гийермо дел Торо, известен с приказните си и често ужасяващи светове, създава фантастична любовна история, ситуирана в разгара на Студената война в Америка през 1963 г.

Почитателите на доброто кино отсега могат да разчистят плановете си за вечерта на 17 декември. На тази дата в зала 1 на НДК зрителите ще видят две последователни прожекции – първо (от 18 ч.) ще бъде излъчен новият филм на Уди Алън „Въртележка“, а след това (от 20,30 ч.) – „Формата на водата“, за който Гийермо дел Торо получи „Златен лъв“ във Венеция по-рано тази година. И двете творби са част от предстоящата „Киномания“. 

Гийермо дел Торо, известен с приказните си и често ужасяващи светове, създава фантастична любовна история, ситуирана в разгара на Студената война в Америка през 1963 г. В тайната правителствена лаборатория работят глухонямата Илайза и колежката ѝ Зелда, които неволно разкриват секретен експеримент.

Типично в стила на режисьора, магичната атмосфера е заредена с голяма доза драматизъм и елементи на трилър, обусловени от епохата, в която се развива действието. Филмът е с участието на Сали Хокинс, Майкъл Шанън, Октавия Спенсър, Ричард Дженкинс, Дъг Джоунс и др.

Пълната програма на „Киномания 2017“ ще бъде обявена на 31 октомври. Тази година фестивалът ще бъде открит на 16 ноември с дебютния игрален филм на режисьора Галин Стоев – „Безкрайната градина“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС