Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Най-известната афганистанска попзвезда избяга с товарен самолет

Ариана Саид е успяла да напусне Кабул след завладяването му от талибаните

Ариана Саид в стопкадър от неин видеоклип - Най-известната афганистанска попзвезда избяга с товарен самолет

Ариана Саид в стопкадър от неин видеоклип

Певицата Ариана Саид, смятана за най-голямата попзвезда в Афганистан, е успяла да напусне страната с американски военен транспортен самолет. За бягството си разказва самата тя в профила си в Инстаграм.

„Бях казала в едно от последните си интервюта, че ще бъда „последният войник, напуснал Родината“… и интересното е, че точно това се случи – казва тя в поста си. – Аз съм здрава и жива, и след няколко незабравими нощи стигнах до Доха, Катар, и очаквам полет обратно за Истанбул, където имам дом. След като се прибера вкъщи и умът и емоциите ми се върнат към нормалното след ситуацията на неверие и шок, имам много истории да споделя с вас.“

Ариана открито е поддържала афганистанското правителство и се е изказвала в негова защита. След като талибаните завладяха Кабул, тя е отпътувала от страната заедно със съпруга си – продуцента Хасиб Сайед.

Според правилата на шариата, музиката е забранена, а изпълненията на Ариана, която пее гологлава и в свободно облекло, изцяло се разминават с ограниченията за жените, налагани от талибаните.

Вижте още: ЖЕНАТА БЕЗ ПРАВА И ИМЕ 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90