Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Най-красивата инопланетянка, според Дейвид Линч

Криста Бел с концерт в София

Съвместната работа на Дейвид Линч и Криста Бел датира още от знаковото парче Polish Poem от филма „Инланд Импайър“ (2006).  - Най-красивата инопланетянка, според Дейвид Линч

Съвместната работа на Дейвид Линч и Криста Бел датира още от знаковото парче Polish Poem от филма „Инланд Импайър“ (2006).

Криста Бел, дългогодишната музикална партньорка на Дейвид Линч, която дори участва като актриса в новия му „Туин Пийкс“, пристига за концерт в София. Певицата ще излезе на сцената на „София Лайв Клуб“ на 17 ноември, за да представи новия си албум, We Dissolve.

В записите на колекцията гостуват музиканти като Ейдриън Ътли от „Портисхед“, клавириста Джеф Даунс („Ейжа“, „Йес“), китариста Стивън О‘Мали. We Dissolve съдържа 10 песни и съчетава поп, соул, рок и джаз, но с привкус и от трип-хопа, инди-поезията, но и ефирната меланхолия, с която си свързваме музиката на Бел от предишни издания.

Криста Бел работи с Дейвид Линч (той е съавтор и продуцент) по предишните си два албума – дебютния ѝ This Train (2011) и Somewhere In The Nowhere (2016). А в момента певицата има немалка роля в третия сезон на „Туин Пийкс“, като специален агент Тами Престън, към която героят на Линч има особен афинитет.

Иначе, съвместната работа на двамата творци датира още от знаковото парче Polish Poem от филма „Инланд Импайър“ (2006). За певицата Линч казва, че е „не само убийствен артист“, но и че „притежава голяма интуитивна способност да улавя настроението и да открива мелодии, които са наистина вълнуващи“. И добавя:

„Когато за първи път я видях на сцената, си помислих, че е извънземна. Най-красивата инопланетянка въобще“.

Концертът на Криста Бел се организира от платформата „Аларма Пънк Джаз“ на БНР. Цените на билетите започват от 20 лева, като ще нарастват прогресивно с напредването на времето до 50 лв.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg