Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Най-красивите чудовища – в блатата на Джоли

Анджелина Джоли е величествена в "Злодеида". - Най-красивите чудовища – в блатата на Джоли

Анджелина Джоли е величествена в "Злодеида".

Може би най-прекрасните чудовища, създавани някога в киното, населяват блатата на феята Злодеида в най-новия филм на Анджелина Джоли „Господарка на злото“. Тези животинки си съперничат на екрана тази седмица със страховитите мутанти в новата „Годзила“ и „Х-мен“ и най-вероятно печелят състезанието, защото са най-различни, при това много.

Менажерията на Анджелина показва удивителни зверчета, които по въздействие могат да се сравняват със създанията във филми като „Междузвездни войни“ и „Нарния“. Злодеида ни кара да се възхитим дори на най-чудатите твари в мочурищата, да ги видим през очите на принцеса Аврора и да открием у тях изключителната им красота.

Фентъзи трилърът на „Уолт Дисни“ е модерна версия на „Спящата красавица“ на Братя Грим, Анджелина Джоли е злата кръстница, която орисва Аврора да умре, убодена на чекрък. Режисьорът Робърт Стромбърг показва кога дори красивата жена става лоша – когато е лишена от любов.

Съществата в блатото са най-впечатлявищите в лентата – там е пренаселено с различни видове гноми, феи, елфи, неясни водни същества, дървета-воини, мега червей. Не по-малко впечатляваща е самата Джоли-Злодеида – с величествени крила и кози рога, с гарван за слуга, когото превръща в човек, вълк, кон, дракон… Принцеса Аврора се отказва от принца и лукса в двореца, за да заживее сред тях.

Ето някои от най-чудатите зверчета в „Господарка на злото“:

Вижте величествения полет на Злодеида:

Магическа е и песента, изпълнена от Лана дел Рей на финала на филма. Аранжирана е по основната тема от „Спящата красавица“ на Пьотр Илич Чайковски:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg