VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Най-сетне трейлър от „Игра на тронове 8“! (видео)

Всички в него изглеждат уплашени

Феновете предполагат, че това е моментът, когато Джон Сняг ще яхне дракона Регал. Снимка: Стопкадър от видеото - Най-сетне трейлър от „Игра на тронове 8“! (видео)

Феновете предполагат, че това е моментът, когато Джон Сняг ще яхне дракона Регал. Снимка: Стопкадър от видеото

НВО най-накрая се смили над нетърпеливите си фенове и пусна първия официален трейлър на „Игра на тронове“ с реални кадри от предстоящите епизоди! И видеото разпали такава възхита у феновете, че според някои е по-добро от повечето филми, които са гледали някога. Премиерата на осмия, последен сезон на най-гледания сериал в историята на телевизията, е на 14 април – у нас на 15-и. Точно 40 дни остават до началото.

Както обикновено, видеото поражда повече въпроси, отколкото отговори. Мъртвите – изглежда – пристигат в Зимен хребет, пред камерата се подават прогнилите предни копита на коня на Нощния крал.

В началото виждаме Аря да тича уплашена, както не сме я виждали от първите сезони, с разкървавено лице, докато нещо неизвестно я гони по коридорите на замък, вероятно Зимен хребет.

„Познавам смъртта. Тя е многолика. Очаквам с нетърпение да видя какво лице носи сега“, казва Аря, докато на екрана виждаме група хора, сред които Варис, Джили и бебето, укриващи се в криптата на Зимен хребет пред статуя на покойник и неговото вълчище (единствените починали Старки, които имаха вълчища, са Роб и Рикон).

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Следват кадри с пристигането на огромната флотилия на Златната дружина – Церсей ги посреща в Тронната зала на Кралски чертог. В друга сцена виждаме разтревоженото ѝ лице със сълзи в очите.

Разбираме, че Самуел Тарли ще изиграе ключова роля в сблъсъка с мъртвите.

„Всяко твое действие досега те е водело насам. Където ти е мястото, у дома“, обръща се Бран към него.

От кадрите става ясно, че „армията на живите“ се събира в Зимен хребет – Неопетнените маршируват в стройни редици към замъка на Старките, Санса и Аря за пръв път виждат дракони. Показани са и моменти от ожесточена битка, в която виждаме за кратко лицето на Джайм Ланистър, напуснал лагера на сестра си Церсей, за да се „бие на страната на живите“.

Феновете в интернет си напомнят, че от този сериал не може да се очаква хепиенд и често цитират Рамзи Болтън, който бе убит в шести сезон:

„Ако очакваш, че всичко това ще завърши щастливо, значи дотук не си внимавал“.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg