Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Най-сетне трейлър от „Игра на тронове 8“! (видео)

Всички в него изглеждат уплашени

Феновете предполагат, че това е моментът, когато Джон Сняг ще яхне дракона Регал. Снимка: Стопкадър от видеото - Най-сетне трейлър от „Игра на тронове 8“! (видео)

Феновете предполагат, че това е моментът, когато Джон Сняг ще яхне дракона Регал. Снимка: Стопкадър от видеото

НВО най-накрая се смили над нетърпеливите си фенове и пусна първия официален трейлър на „Игра на тронове“ с реални кадри от предстоящите епизоди! И видеото разпали такава възхита у феновете, че според някои е по-добро от повечето филми, които са гледали някога. Премиерата на осмия, последен сезон на най-гледания сериал в историята на телевизията, е на 14 април – у нас на 15-и. Точно 40 дни остават до началото.

Както обикновено, видеото поражда повече въпроси, отколкото отговори. Мъртвите – изглежда – пристигат в Зимен хребет, пред камерата се подават прогнилите предни копита на коня на Нощния крал.

В началото виждаме Аря да тича уплашена, както не сме я виждали от първите сезони, с разкървавено лице, докато нещо неизвестно я гони по коридорите на замък, вероятно Зимен хребет.

„Познавам смъртта. Тя е многолика. Очаквам с нетърпение да видя какво лице носи сега“, казва Аря, докато на екрана виждаме група хора, сред които Варис, Джили и бебето, укриващи се в криптата на Зимен хребет пред статуя на покойник и неговото вълчище (единствените починали Старки, които имаха вълчища, са Роб и Рикон).

Следват кадри с пристигането на огромната флотилия на Златната дружина – Церсей ги посреща в Тронната зала на Кралски чертог. В друга сцена виждаме разтревоженото ѝ лице със сълзи в очите.

Разбираме, че Самуел Тарли ще изиграе ключова роля в сблъсъка с мъртвите.

„Всяко твое действие досега те е водело насам. Където ти е мястото, у дома“, обръща се Бран към него.

От кадрите става ясно, че „армията на живите“ се събира в Зимен хребет – Неопетнените маршируват в стройни редици към замъка на Старките, Санса и Аря за пръв път виждат дракони. Показани са и моменти от ожесточена битка, в която виждаме за кратко лицето на Джайм Ланистър, напуснал лагера на сестра си Церсей, за да се „бие на страната на живите“.

Феновете в интернет си напомнят, че от този сериал не може да се очаква хепиенд и често цитират Рамзи Болтън, който бе убит в шести сезон:

„Ако очакваш, че всичко това ще завърши щастливо, значи дотук не си внимавал“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах