Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Най-сетне трейлър от „Игра на тронове 8“! (видео)

Всички в него изглеждат уплашени

Феновете предполагат, че това е моментът, когато Джон Сняг ще яхне дракона Регал. Снимка: Стопкадър от видеото - Най-сетне трейлър от „Игра на тронове 8“! (видео)

Феновете предполагат, че това е моментът, когато Джон Сняг ще яхне дракона Регал. Снимка: Стопкадър от видеото

НВО най-накрая се смили над нетърпеливите си фенове и пусна първия официален трейлър на „Игра на тронове“ с реални кадри от предстоящите епизоди! И видеото разпали такава възхита у феновете, че според някои е по-добро от повечето филми, които са гледали някога. Премиерата на осмия, последен сезон на най-гледания сериал в историята на телевизията, е на 14 април – у нас на 15-и. Точно 40 дни остават до началото.

Както обикновено, видеото поражда повече въпроси, отколкото отговори. Мъртвите – изглежда – пристигат в Зимен хребет, пред камерата се подават прогнилите предни копита на коня на Нощния крал.

В началото виждаме Аря да тича уплашена, както не сме я виждали от първите сезони, с разкървавено лице, докато нещо неизвестно я гони по коридорите на замък, вероятно Зимен хребет.

„Познавам смъртта. Тя е многолика. Очаквам с нетърпение да видя какво лице носи сега“, казва Аря, докато на екрана виждаме група хора, сред които Варис, Джили и бебето, укриващи се в криптата на Зимен хребет пред статуя на покойник и неговото вълчище (единствените починали Старки, които имаха вълчища, са Роб и Рикон).

Фантастико

Следват кадри с пристигането на огромната флотилия на Златната дружина – Церсей ги посреща в Тронната зала на Кралски чертог. В друга сцена виждаме разтревоженото ѝ лице със сълзи в очите.

Разбираме, че Самуел Тарли ще изиграе ключова роля в сблъсъка с мъртвите.

„Всяко твое действие досега те е водело насам. Където ти е мястото, у дома“, обръща се Бран към него.

От кадрите става ясно, че „армията на живите“ се събира в Зимен хребет – Неопетнените маршируват в стройни редици към замъка на Старките, Санса и Аря за пръв път виждат дракони. Показани са и моменти от ожесточена битка, в която виждаме за кратко лицето на Джайм Ланистър, напуснал лагера на сестра си Церсей, за да се „бие на страната на живите“.

Феновете в интернет си напомнят, че от този сериал не може да се очаква хепиенд и често цитират Рамзи Болтън, който бе убит в шести сезон:

„Ако очакваш, че всичко това ще завърши щастливо, значи дотук не си внимавал“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах