Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Най-скъпият китайски филм свален от екран 2 дни след премиерата

Най-големият провал в историята на китайското кино (видео)

С бюджет от 112 млн. долара „Асура“ е най-скъпият китайски филм. - Най-скъпият китайски филм свален от екран 2 дни след премиерата

С бюджет от 112 млн. долара „Асура“ е най-скъпият китайски филм.

Първият китайски филм с бюджет над 100 милиона долара претърпя катострофален финансов провал. На третия ден след премиерата му, създателите на „Асура“ получиха лоша новина. Филмът им не само не успял да стане блокбъстър, но приходите от билети били толкова малки, че продуцентите му са решили да го изтеглят от киносалоните.

Фентъзи историята се развива в Асура (оттам и името на филма), измерението на чистото желание според древната будистка митология. Митичната империя е застрашена от преврат от по-нископоставено небесно царство…

Според китайски източници, бюджетът на „Асура“ е $112 млн., като производственият период е бил доста дълъг. По думите на един от продуцентите само постпродукцията е продължила цяла година.

Създателите на „Асура“ смятат, че провалът му е свързан  с „атаки на кибер-тролове“. Според режисьора, група неизвестни преднамерено е поставяла лоши оценки и негативни отзиви за филма в най-популярните интернет ресурси. В киносайта IMDb зрителската оценка на филма е 4,6 точки (от 100), но е образувана от мненията на само 94 зрители, като липсват отзиви на потребители – факт, който не говори за организирана атака.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg