Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Най-тежкият противник на Кобрата

Глория Олред, наета за адвокат на Джени Суши, е ветеран по случаите за сексуален тормоз и насилие

Адвокатката Глория Олред в кадър от документалания филм за нея на „Нетфликс“  „Seeing Allred“. Снимка: Стопкадър от видеото - Най-тежкият противник на Кобрата

Адвокатката Глория Олред в кадър от документалания филм за нея на „Нетфликс“ „Seeing Allred“. Снимка: Стопкадър от видеото

„Дългогодишният майстор в пресконференциите“ Глория Олред е популярното име, на което репортерката Дженифър Равало заложи, за да си потърси правата от Кубрат Пулев, целунал я неочаквано по устните по време на интервю след победата му над Богдан Дину в Коста Меса, Калифорния. Равало, по-позната като Джени Суши, определи целувката като „отвратителна“ и твърди, че след интервюто Пулев я сграбчил за задните части, а на афтърпартито след мача я помолил да изреже целувката от видеото. Вместо това тя го сподели в социалните мрежи и резултатът е временното отнемане на състезателния лиценз на боксьора за щата Калифорния.

Олред вече четири десетилетия се занимава със случаи на сексуален тормоз, сексуално насилие и дискриминация. В кариерата си дотук е защитавала обвинителите на О Джей Симпсън, Роман Полански, Чарли Шийн, Тайгър Удс, барабаниста на „Мотли Крю“ Томи Лий, Арнолд Шваргенецер, Саша Барон Коен, Ар Кели…

Тя защитава едно от момчетата, съдили Джексън за сексуално посегателство през 1993 г., и е една от първите, които реагират, след като Краля на попа провесва детето си от хотелска тераса в Берлин през 2002 г. и настоява в „Закрила на детето“ да проучат дали той създава сигурна среда за живот на бебето.

Глория Олред е представлявала поне 33 от всички 60 жени, обвинил комика Бил Козби в изнасилване, сексуален тормоз или друг вид неподходящо сексуално поведение (Козби в момента е в затвора), както и три жени, които твърдят, че Доналд Тръмп се е държал неподходящо с тях и ги опипвал.

Някои медии в Америка я наричат „хрътка на публичността“, тъй като голям процент от делата ѝ завършват успешно. Но критиките към нея са по-скоро рядко явление.

В началото на 2018 г. „Нетфликс“ представи в „Сънданс“ документален филм за адвокатката – „Seeing Allred“. Там тя за пръв път публично разкрива, че отдадеността ѝ в работата произлиза от лично преживяване – когато е на 25 г., отива на ваканция в Акапулко и става жертва на изнасилване. По-късно установява, че е забременяла и се наложило да извърши нелегален аборт, тъй като тогава абортите все още не са легализирани в САЩ. Премахването на плода едва не я убива.

„Това беше най-лошото. А също и това, че сестрата каза: „Ще си научиш урока“, припомня си тя във филма, обяснявайки защо приема толкова лично всяко дело за сексуален тормоз.

Междувременно, дъщеря ѝ Лиса Блум, която също е адвокат, е в юридическия екип на Харви Уайнстийн, когато излизат наяве първите обвинения в сексуален тормоз срещу медийния магнат в края на 2017 г. Когато в съда влиза и жалбата за изнасилване, Блум прекратява договора си с Уайнстийн и казва, че е направила „колосална грешка“, работейки за него.

Изслушването на Кубрат Пулев пред спортната комисия за пълно отнемане или възстановяване на лиценза му в Калифорния е на 14 май. През това време Пулев не стоя безучастен, но и не се извини за постъпката си. Дни след инцидента той написа в профила си в Туитър, че с Равало са приятели, тя посетила партито след мача и не изглеждало да има проблем. В негово оправдание на страницата на спортен клуб „Пулеви“ във Фейсбук бе публикувано и видео в неформална обстановка, което показва как журналистката танцува в скута на анонимен мъж (лицето му е цензурирано) със следния анонс:

„3 ч. сутринта, няколко часа след прословутата целувка Джени Суши в контекста на сексуално тормозената жена!“.

На страницата на Пулеви се твърди, че това се е случило на партито след мача – но няма доказателства кога всъщност е снимано видеото.

Братята Тервел и Кубрат Пулеви твърдят, че Равало „интимничела“ и с други мъже на събитието. На мнение, че журналистката „си е изпросила целувката“, са и немалко сънародници, които изтъкват „предизвикателното ѝ облекло“, прекалената близост до боксьора по време на интервюто, ръката ѝ, сложена на корема му на общата им снимка след мача, и най-често произхода на прозвището Суши – гола снимка на Равало, на която интимните ѝ части са покрити със суши.

Вижте още: ПУКАЖИ НА ТАЯ ЖЕНСКА, КОБРА!

КАК СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ФАЛШИВИ НОВИНИ

ОСОБЕНОСТИ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ЦЕЛУВКА

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах