Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Най-загадъчният световен художник с изложба в Москва

Сто творби на Банкси в „Централния дом на художника“ в руската столица

Самоличността на Банкси продължава да е загадка. Истинското му име е неизвестно, но това само увеличава интереса към рисунките му.  - Най-загадъчният световен художник с изложба в Москва

Самоличността на Банкси продължава да е загадка. Истинското му име е неизвестно, но това само увеличава интереса към рисунките му.

В Централния дом на художника в Москва бе открита първата изложба на Банкси в Русия. Друга негова изложба бе планирана за 2014-а, но не се осъществи.

В експозицията са включени около сто творби на британския художник от 30 различни колекции. Сред тях има оригинални скици, 3D-обекти, снимки на графити от цял свят. В специална мултимедийна зона посетителите могат да се запознаят по-подробно с творчеството на енигматичния графити-художник.

И аз вече не знам как успях да очаровам и уговоря собствениците да предоставят експонати от колекциите си за изложбата“, каза пред руската служба на Би Би Си организаторът на експозицията Александър Начкебия.

Цената на някои от произведенията, изложени в Москва, стига до 915 хиляди евро. Общата стойност на застраховката на творбите надвишава 11, 4 млн. евро.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Самоличността на Банкси продължава да е загадка. Истинското му име е неизвестно, но това само увеличава интереса към рисунките му. С така наречения „ефект на Банкси“ се обяснява големият интерес към стрийт-арта през последните години. Работи на улични художници вече се продават за рекордни суми на престижни аукциони.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах