Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Класация на най-значимите български писателки

Дискусия на възродения Клуб на писателките на 8 март в литературен клуб „Перото“

Клубът на българските писателки от 30-те години на миналия век: Дора Габе (на първия ред втора от ляво на дясно) сред дамите от Клуба на българските писателки – Евгения Марс, Магда Петканова, Калина Малина, Елисавета Багряна, Мария Грубешлиева, Ана Каменова, Фани Попова-Мутафова. - Класация на най-значимите български писателки

Клубът на българските писателки от 30-те години на миналия век: Дора Габе (на първия ред втора от ляво на дясно) сред дамите от Клуба на българските писателки – Евгения Марс, Магда Петканова, Калина Малина, Елисавета Багряна, Мария Грубешлиева, Ана Каменова, Фани Попова-Мутафова.

Кои са най-значимите писателки в родната литературна история? Имената им ще бъдат обсъдени на дискусия в клуб „Перото“ в НДК на 8 март. Дебатът е организиран от възродения Клуб на българските писателки.

Леа Коен, Миглена Николчина, Здравка Евтимова и Амелия Личева ще съставят своеобразна класация на най-значимите писателки, които четем до днес или сме забравили.

„Думите на всяка от тях отекват през десетилетията. Важно ли е изучаването на техни произведения в часовете по литература, за да останат в паметта на читателите?“, ще дадат отговор съвременните авторки.

Вижте още: В КЛУБА НА ДОРА ГАБЕ И БАГРЯНА

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg